Haberler

Turizm Merkezlerinde Bayram Yoğunluğu

Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye, Akyaya ve Datça ile bu ilçelere giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye, Akyaya ve Datça ile bu ilçelere giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayramda binlerce kişinin tatilini geçirmek için geldiği kıyı kesimlerde artan trafik nedeniyle Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, sabah saatlerinden itibaren turistik ilçeler Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'ye giden karayollarında görev yapan ekipler sürücülerin yol güvenliği için uygulama yapıyor.

Karayolu güzergahındaki trafik polisleri alkol ve emniyet kemeri kontrollerini artırırken, denetimlerde hız limitinin üzerinde seyreden araç sürücülerine cezai işlem uygulanıyor. Denetimler, bayram tatili boyunca sık sık tekrarlanacak.

Özellikle İstanbul, Ankara ile yakın iller İzmir, Denizli ve Aydın'dan gelen ziyaretçiler, Akyaka, Marmaris, Fethiye ve Datça trafiğinde yoğunluğa neden oldu.

Muğla-Aydın karayolu Menteşe Evleri girişinde ve Akyaka yolunda yoğun trafik nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Havalimanlarında ek sefer konuldu

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bayram süresince turizm merkezleri güzergahlarında 75 trafik ekibinde 150 personelin görev yapacağı öğrenildi.

Ekipler özellikle uzun yoldan gelerek sabah 04.00 ile 06.00'da trafikte seyreden sürücüleri durdurup bir süre dinlenmelerini sağlayacaklar.

Sürücülerden yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını isteyen yetkililer, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasının hayat kurtardığına işaret etti.

Öte yandan, Kurban Bayramı nedeniyle hava yolu şirketlerinin de Milas-Bodrum ve Dalaman havalimanlarına çok sayıda ek sefer koydukları öğrenildi

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Marmaris Fethiye Bodrum Datça Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title