Haberler

Turizm Merkezi Uzungöl'den Kar Manzaraları

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, 3 gündür süren kar yağışı ile birlikte beyaz örtüye büründü.

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, 3 gündür süren kar yağışı ile birlikte beyaz örtüye büründü.

Her mevsim turistlerin ve doğa tutkunlarının cazibe merkezi olan Uzungöl'de tatillerini geçiren Arap turistler de yağan karın tadını çıkardı. Arap turistler, beyaz örtüyle kaplı bölgede göl manzarası ile bol bol fotoğraf çektirirken, gölün çevresinde kar altında yürüyüş yapmanın da keyfini yaşıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Uzungöl'de zaman zaman elektrikler kesintileri de yaşanırken, otel işletmecisi Orhan İnan, yaz kış Uzungöl'de turizmin devam ettiğini söyledi. İnan "Geçen seneye göre kar bu sene erken geldi. Turizm bütün hızıyla devam ediyor. Tabi yaza göre biraz daha tempomuz düşük" dedi.

Arap turistler de genellikle yaz aylarında geldikleri Uzungöl'ü bir de kış ayında görmek istediklerini belirterek, Uzungöl'ün kışın daha başka bir güzel olduğunu belirtiler. Uzungöl'de yaşayan Mustafa Önal ise, "Bu sene yılın ilk karı erken geldi. Uzungöl'de kışın ayrı bir güzellik oluyor. Uzungöl yazın da, kışın da bir başka güzel" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Trabzon Uzungöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title