Haberler

Turizm Kökenli Vali ve Başkan, Turizmcinin Avantajı

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, KAYTİD Başkanı Enver Sungur ve sektörden temsilciler de hazır bulundu.

"BAŞKAN ÇELİK, TURİZM İÇİN BİR ŞANS"

Burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'nin turizme yaptığı katkılar üzerinde duran İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Mustafa Çelik'in sektörün içinden belediye başkanı olmasının kendileri için bir şans olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi'nin şehrimizde turizme katkısı gerçekten çok büyük oldu. Selçuklu Müzesi, dünyada ilk ve tek. Bunun yanında Erciyes Projesi başlı başına bir turizm değeri ve turizmde lokomotif proje. Ayrıca Kayseri Mahallesi, Kültür Yolu, Harikalar Diyarı gibi turizme dayalı çok önemli yatırımları hizmete sundu. Bütün bunları şehre kazandırdığı için Haseki Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mustafa Çelik Başkan da sektörün içerisinde yer almış bir isim olarak bizim şansımız. Turizm konusunda bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli işler yapacağına inanıyoruz" dedi.

"TURİZMDE DE MARKA OLACAK"

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da Kayseri'nin kısa sürede turizmde iyi yerlere geldiğine vurgu yaparak, "Bir önceki belediye başkanımız Haseki Başkan'ın başlattığı yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Ayrıca akademik camia ile birlikte bu işleri yürütmesi de alkışlanacak bir yaklaşım. Sizin de turizmin içinde olan, sektöre vakıf birisi olarak bu konuda gerekli yaklaşımı göstereceğinizden eminiz. Turizmde çok kısa sürede bu seviyelere gelen Kayseri, çok kısa sürede 'marka' haline gelecek, buna inanıyorum" diye konuştu.

ERCİYES'TEKİ TESİSLER SALT LAKE'DEN DAHA İYİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Erciyes-Salt Lake City kıyaslaması yaparak, "Kayseri'nin ticaret gibi, sanayi tesisleri gibi birçok değeri var ama kültür ve turizm açısından da büyük bir potansiyele sahip. Ancak bu yıllardır ihmal edilmiş, ikinci-üçüncü planda kalmış. Haseki Başkanımla birlikte başlayan yatırımlar, bugün bu alanda bizim de söz sahibi olmamıza vesile oluyor. Özellikle Erciyes'te muhteşem bir potansiyel oluştu ve bu yalnızca bizim değil tüm Türkiye'nin kış sporları ve turizm değeri olacak. Geçtiğimiz günlerde ABD'de 2002 Kış Olimpiyatları'na evsahipliği yapan Salt Lake City'de kayak merkezini gezdik. İnanın, bizim Erciyes'teki tesislerin onda biri olamaz. Ama tüm dünyaya bunu çok güzel bir şekilde sundular, tanıtım yaptılar ve ekonomik değer oluşturdular. Biz de Erciyes'i inşallah bu şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Kayseri'de vali ve büyükşehir belediye başkanının turizm kökenli olmasının bir avantaj olduğuna da dikkat çeken Başkan Çelik, turizmcilerin bundan en iyi şekilde yararlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Mustafa Çelik Kayseri Erciyes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title