Haberler

Turizm İçin Kürek Çektiler

Edirne'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, 1. Edirne Nehirler Kano Kayak Maraton Yarışı Festivali düzenlendi.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) organizasyonuyla, Meriç Nehri'nde düzenlenen yarışta, 24 sporcu 12 kanoyla birinciliği elde etmek için 2.5 kilometre kürek çekti.

Yarışı Mustafa Çelik ve Levent Serbes takımı birinci, Melih Şenavcı ve Fırat Can Aytaş takımı ikinci, Burak Derebaşı ve Bülent Serbest takımı üçüncü olarak tamamladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Protokol Evi'nin bahçesinde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, DSİ ve belediyenin yaptığı çalışmalarla nehirlerin hem kano yarışları için hem de diğer su sporları için elverişli hale geleceğini söyledi.

Nehir kenarlarının da yürüyüşler için elverişli hale geleceğini dile getiren Gürkan, "Bu bağlamda katılan arkadaşları kutluyorum. Tabi birincinin belediyeden çıkması benim için ayrı bir gurur. Ben ödül çekleri hazırlamadım ama EDOSK'a 10 kano alacağım, hediye edeceğim. Çorbada bizim de bir tuzumuz olsun" diye konuştu.

EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu da nehirlerde turizme ve su sporlarına dikkat çekmek amacıyla tüm kurumların desteğiyle bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Nehir kano yarışlarının Avrupa'da büyük örneklerinin olduğunu dile getiren Bacıoğlu, kano yarışlarını Edirne'de üç nehrin birleşme noktasında ilk kez gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara, madalya, kupa ve para ödülü verildi.

Törene, yarışlara destek veren kurumlardan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Recep Gürkan Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title