Haberler

Turizm Heyetin'den Özak'a Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Güney Kore Başkonsolosu Taedong Jeon'nu Gebze çalışma ofisinde misafir etti.

Güney Kore Başkonsolosu Taeodong Jeon, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na misafir oldu. İki ülke ilişkilerinin çok iyi olduğu bir dönemde gerçekleşen ziyarette, var olan yakın işbirliğinin kent kültürü üzerinde artması gereğinin altı çizildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyarette, "Güney Kore halkını seviyoruz. Dedelerimiz sizlerin özgürlüğü için savaştı. Ekonomi, ticaret, sanayi ve turizm alanlarında birliktelikten dolayı ülkem ve şehrim adıma memnunum. Bunun kültürel alanda da artmasını talep ederken, şehrimizde Güney Kore günleri düzenleyelim" dedi. Güney Kore Başkonsolosu Taeodong Jeon'da, "Türkiye-Kore serbest ticaret ilişkilerimizde işbirliğine gidildiğini belirtmek isterim. 2013 yılından itibaren de Yatırım ve Hizmetler alanında da bu ilişki geliştirildi. Kocaeli'de Hyundai ve Posco'nun büyük yatırımları bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bu yatırımların Türkiye'de artacağını düşünüyorum. Kocaeli Üniversitesi'nde Kore dili eğitimi ve kültür alanında işbirliği de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Çevreye saygılı ve ülkeye katkı sağlayacak yatırımları desteklediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Güney Kore'nin kültürel değerlerini şehrimizde görmek bizi son derece memnun eder. Bu nedenle ilimizde Kore Günleri düzenleyerek iki ülke ilişkilerinde daha derin bir temas sağlayabiliriz" açıklamasını yaptı.

Konsolos Jeon'da yatırım yapan Güney Koreli şirketlere ilgi ve yardımları için Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür ederken, Güney Kore'nin bağımsızlığı için savaş Türk askerlerinin fotoğraflarını içeren bir kitap çalışmasını da Başkan Karaosmanoğlu'na hediye etti. Ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'ta hazır bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Güney Kore Türkiye Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title