Haberler

Turizm Haftası Sergisi Göz Kamaştırdı

39. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezinde; fotoğraf, çinicilik, halı ve kilim dokuma, kırkyama ve çeşitli el sanatları sergisi düzenledi.

39. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezinde; fotoğraf, çinicilik, halı ve kilim dokuma, kırkyama ve çeşitli el sanatları sergisi düzenledi.

Serginin açılışına, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Atilla Özgül, Fethiye Belediyesi Başkan vekili Mete Atay, Fethiye Turizm Danışma Müdürü Güler Uymaz, Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ ile daire amirleri katıldılar.

Açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fethiye Belediye Başkan vekili Mete Atay, "Dün sahil bandında geniş bir katılım ve kapsamlı olarak hazırlanan çok güzel bir etkinlik ile turizm haftasını başlatmış bulunmaktayız. Herkes turizm haftasını bekliyordu. Çünkü hepimizin bildiği gibi turizm Fethiye'nin olmazsa olmazı ve en büyük ekonomik kaynaklarının başında gelmektedir. Bu anlamda turizm haftası ile iyi başlangıç yapmış olduk. Turizm haftası bu bilinç ile en iyi şekilde ve en yakışır şekilde kutlanacak" dedi. Mete Atay,"Bölgemizin en büyük sıkıntısı turizm sezonunun kısa geçmesidir. Bundan sonra çalışmalarımızı turizm sezonu olarak değil Fethiye'de her zaman turizm vardır sloganıyla sürdüreceğiz. Artık 3, 5 aylık turizm sezonu hem Türkiye'nin hem de Fethiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Önümüzdeki süreçte turizm sezonu uzayacak. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Bu; hem Fethiye hem de Türkiye için ekonomik refahın artmasıdır" dedi.

Muğla Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Atilla Özgül'de "Görmüş olduğunuz çini, halı ve kilim dokuma, kırkyama sergimiz İlçe Halk Eğitim ile yaptığımız protokoller sonucunda gerçekleşen çalışmalardır. Turizm Bakanlığımız buradaki halı ve kilim dokuma tezgahlarını göndererek bize büyük katkıda bulundu. İlk ürünlerimizi İl müdürlüğümüze gönderdik. Önümüzdeki günlerde daha büyük bir alanda daha geniş ve kapsamlı olarak bir halı atölyesi kuracağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Turizm Haftası Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title