Haberler

Turizm Haftası Etkinlikleri

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 15-21 Nisan tarihlerinde kutlanacak Turizm Haftası etkinlikleri başladı.

Etkinlik Turizm İl Müdürü Cemal Ulusoy'un Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne çelenk bırakmasıyla başladı. Daha sonra Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Plastik Sanatlar Derneği'nin düzenlediği 14 sanatçının 50 eserinin bulunduğu Karma Resim Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Yalova Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, kesti.

Ardından Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde Kafkas dans gösteriyle devam eden etkinliğe katılan Yalova Valisi Esengül Civelek, gösterilerin ardından salondaki Yalova Fotoğraf Atölyesi tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezdi. Yalova Sabun Çiçekleri standını da gezen Vali Civelek, Yalova'nın yöresel yemekleri konusunda da bilgi aldı. Çınarcık İşi nakış türlerini de inceleyen Civelek, Güneyköylü Mehmet Atışan'ın yaptığı hayvansal dokulardan ürünleri de inceledi.

Programda konuşan Ulusoy, turizmin ilin ekonomisini ayakta tuttuğunu belirtti.

Ulusoy, 2002 yılında 7 adet küçük turizm acentesi bulunurken şimdi ise 27 adet büyük boyda acente olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bunların 20 tanesi 'A' gurubu acente, yurt dışına tur yapıp oradan ilimize turist getiriyorlar. 2000 yılında ilimizde 7 küçük otel varken bugün 9 tane bakanlıktan belgeli turizm işletme tesisimiz var. Bin 100 nitelikli yatağımız var. Aynı zamanda 9 tane yatırım belgeli otel inşaatı yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasiteli olarak devam etmektedir. Turizm sektöründe adım adım yürürken şimdi sıçrama dönemine geldik. En son 2013 verilerine göre ilimizde konaklayan turist sayısı 535 bin. Bunun 76 bini yabancı uyruklu geri kalan 459 bini yerli turisttir. Turizm, tarım ve çiçekçilik ilimizin ekonomisini ayakta tutan sektörlerdir"

Programda ayrıca turizm konusunda yapılan şiir yarışması, fotoğraf destekli gezi yazısı ve altın kep aşçılar yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilere ödüllerini Vali Esengül Civelek, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sami Akyol takdim etti. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek Uğur Mumcu Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title