Haberler

Turizm Haftası

İl Kültür Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Turizm Haftası dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

İl Kültür Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Turizm Haftası dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Bulut, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, kentin turizm stratejisi, kentin tüm ortak paydaşlarının bir araya gelmesi ile hazırlandığı ve uygulanabildiğini söyledi.

Ağrı'nın turizm vizyonunun tek kişi yada kurum olarak belirlenmesinin mümkün olmadığını savunan Bulut, "Zaman basın mensuplarını dinliyoruz. Üniversitemizin kıymetli hocalarından görüş alıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Bu noktada doğruya ulaşmanın kaygısını taşıyarak çalışıyoruz." dedi.

Ağrı'daki turizm çalışmalarına da değinen Bulut, şöyle devam etti:

"İshak Paşa Sarayı Camisi ile saraydaki mezarlık ve mescitleri ibadete açtık. Gerek ilde gerekse Hamur ilçesinde 2 adet çok modern kütüphane açtık. Ahmed-i Hani Hazretlerinin 'Mem ü Zin' eserini 40 bin adet olarak bastık ve Ahmed-i Hani Hazretleri ile ilgili konferanslar yaptık. En önemlisi Ahmed-i Hani Hazretlerinin Akide-i İman ve Nubiharı Buçikan eserlerini basım aşamasına getirdik. Yıl içinde organize ettiğimiz kurslarımız devam etmektedir. Murat YİBO'da açtığımız Keman Kursuna katılan kız çocuklarının, Keman öğrenirken, Kemani çalarken o gözlerindeki parıltıyı meslek yaşamımın en güzel karesi olarak hatırlayacağım."

Bulut, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinin 3'üncü katının "Çocuk Kütüphanesi" ve "Çocuk Cep Sineması" olarak düzenleyeceklerinin de müjdesini verdi.

Daha sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Kaya "Ağrı'nın Turizm Vizyonu" konulu slayt gösterisinin ardından program sona erdi.

Programa Ağrı Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin, AİÇÜ öğretim görevlileri Doç. Dr. Yusuf Çetin, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özgül ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Muhsin Bulut Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title