Haberler

Turizm Haftası

Silifke ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla Uzuncaburç Mahallesi'nde bulunan antik tiyatroda tören düzenlendi.

Silifke ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla Uzuncaburç Mahallesi'nde bulunan antik tiyatroda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program kapsamında öğrenciler turizm konulu şiir ve kompozisyonlarını okudu. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu program kapsamında Duvarsız Sanat Tiyatrosu "Masalcı" adlı oyunu sergiledi.

Kaymakamı Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, amaçlarının Uzuncaburç gibi antik yerlere dikkati çekmek ve turizm sezonunu buradan başlatmak olduğunu söyledi.

Silifke'nin sahilleri ve adalarıyla birçok tarihi ve kültürel zenginliği içinde barındıran bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Cinbir, şöyle konuştu:

"Silifke Torosların eteğinde, Akdeniz'in kenarında Göksu Irmağı'nın hemen sağında ve solunda kurulan şehir merkezi ile gerçekten potansiyelini harekete geçirmeyi bekliyor. Bu potansiyel nasıl harekete geçecek. Herkes üzerine düşeni yapıyor. Çiftçimiz üretiyor, ihracat yapıyor. Turizmcimiz misafirleri ağırlıyor. Turizm geliri elde etmeye çalışıyor."

Cinbir, Silifke'nin tarihi ve turistik güzelliklerini daha çok tanıtmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar da Silifke'nin ülkenin ve dünyanın dört bir yanından yılın her mevsimi turist çeken çok önemli bir coğrafi konuma sahip olduğunu belirtti.

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük ise ilçe için çok büyük önemi olan bir yerde turizm sezonunu açtıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Uzuncaburç Silifke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title