Haberler

Turizm Haftası

Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, beraberindeki heyetle Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, beraberindeki heyetle Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'nin ticaret ve sanayi kenti olarak bilinmekle birlikte turizm potansiyeli açısından da oldukça zengin olduğunu söyledi.

Gerek kültür gerek doğa gerekse kış turizmi açısından Kayseri'nin çok önemli bir avantaja sahip olduğuna dikkati çeken Düzgün, bu avantajları en iyi şekilde değerlendirerek şehrin daha fazla turist almasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Turizmin sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda dünya barışı açısından da çok önemli olduğunu ifade eden Düzgün, "Birbirlerini tanıyan insanlardan zarar gelmez. Dolayısıyla Kayseri'ye, Türkiye'ye gelecek Japon, Alman, İngiliz, Rus turistlerin bizim vatandaşlarımızla yakın ilişkiler kurması o kişilerin gelecekte ülkelerinde söz sahibi olduklarında ön yargılarından arınmalarını sağlayacaktır. Bunun da ülkeler arası ilişkiler açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Kayseri'de kış turizminin ön planda olduğunu ama gelecek günlerde Kapadokya ile iş birliği yapılarak kültür turizminin de yaygınlaştırılacağını belirten Düzgün, Kayseri'nin Selçuklu eserleri bakımından çok zengin bir kent olduğunu, Türkiye'nin tek Selçuklu Müzesi'nin de Kayseri'de olduğunu söyledi.

Düzgün, bu yılın ikinci yarısında da arkeoloji müzesinin kale içindeki yeni müzeye taşınacağını, restorasyona alınan Kayseri kültürünü yaşatan Güpgüpoğlu Etnoğrafya Müzesinin de açılmasıyla şehrin müzeler açısından da zenginleşeceğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Turizm Haftası Selçuklu Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title