Haberler

Turizm Haftası

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: ''Çin’den gelen Japonya’dan gelene eğer bir defa geliyor gözüyle bakarsanız, geleceğiniz fındık ağacına benzer. Gelecek sene fındık alamazsınız''

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Çin'den gelen Japonya'dan gelene eğer bir defa geliyor gözüyle bakarsanız, geleceğiniz fındık ağacına benzer. Gelecek sene fındık alamazsınız" dedi.

Ulusoy, Turizm Haftası nedeniyle  Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nda  (KTSO) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kongre turizminde 40'ıncı sıradan 9'uncu sıraya, turizmde ise dünya'da 21'inci sıradan 6'ıncı sıraya yükseldiğini, bunun büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Turizmde hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Ulusoy, "Şimdi şampiyon olmak kolaydır. Şampiyonluğu korumak ise zordur. Kongre turizminde 40'tan 9'a geliyorsunuz. Turizmde 21'inci sıradan 6'ıncı sıraya geliyorsunuz. İlk 5'e oynuyorsunuz. Klimalı otobüs sayısı 8 bin. Klimalı küçük araba sayısı 6 bin. Rent a car  da  40 bin. Bunlar az rakamlar değil. Şampiyonluğu korumak hizmetle olur. Eğer hizmet kalitesini düşürürseniz bu işi bir daha elde edemezsiniz" diye konuştu.

Turizmde ülkemize gelen misafirlere sunulan fiyatların sabit olması gerektiğini, fiyatlarda yapılan oynamaların müşterileri kaçıracağını anlatan Ulusoy, hizmet kalitesi ve fiyat politikasının birbirine denk olması gerektiğini vurguladı.

Ulusoy, " Çin'den gelen Japonya'dan gelene eğer bir defa geliyor gözüyle bakarsanız, geleceğiniz fındık ağacına benzer. Gelecek sene fındık alamazsınız. O fidanı kurutmamanız lazım.O fidan gelen müşteridir.  Hizmet kalitesi ile fiyat politikasını denk düşürmeniz lazım" şeklinde konuştu.

2023 yılı hedeflerini anlatan Ulusoy, "Yılda turizmden 50 milyar  dolar döviz, 50 milyon  ziyaretçi. 2023 yılında yapacağımız hesaplamaydı. Ama  rakamı 2018 yılında yakalayacağımızı umut ediyorum. Eğitimi tamamlamış bir Türkiye var.1980 yılında eğitilmiş eleman açığımız 40 bin,1990 yılında 20 bin şimdi ise sıfır. Şimdi İç eğitimini tamamlıyoruz. Otellerimiz bir laboratuvar gibidir. Mutfaklarımız pırıl pırıldır. Sağlık,ulaşım ve konaklama standardını yakalayan bir Türkiye var"diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Turizm Haftası Japonya ulusoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title