Haberler

Turizm Haftası

Tekirdağ'da, Turizm Haftası dolayısıyla "Geleneksel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Tekirdağ'da, Turizm Haftası dolayısıyla "Geleneksel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Lokantacılar ve Pastacılar Odası işbirliğiyle Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli salonunda yapılan yarışma, zeytin yağlılar, tatlılar, çorbalar, hamur işleri ve etliler olmak üzere 5 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, kadınların Türk mutfağının gelişmesinde ve marka haline gelmesinde en büyük katkıyı sağladığını söyledi.

Yenice, annelerin yarattığı zengin mutfak kültürü olmadan, bir kentte turizmden, marka değerlerinden ve turizmin geleceğinden bahsedilemeyeceğini vurguladı.

Yarışmada, etli yemekler kategorisinde Atıka Bilmeç, çorba kategorisinde Fatma Saygı, zeytinyağlılar kategorisinde Hülya Ateş, hamur işleri kategorisinde Gülsen Gürsoy, tatlılar kategorisinde Mürella Karakaş birinci oldu.

Birinci olan yarışmacılara ev tekstili ürünleri ve mutfak eşyaları hediye edildi.

Yarışmada, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, Food Life yemek dergisi sahibi Gökmen Sözen, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Yerlikaya ile akademisyenler ve öğrenciler de yer aldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Turizm Haftası Tekirdağ Türkiye Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title