Haberler

Turizm Gelirleri 9 Ayda Yüzde 8,5 Yükseldi

Güncelleme:

Türkiye'nin turizm gelirleri, yılın ilk dokuz aylık döneminde yüzde 8,5 yükselirken, ziyaretçi sayısındaki artış yüzde 6,5 olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin turizm gelirleri, yılın ilk dokuz aylık döneminde yüzde 8.5 yükselirken, ziyaretçi sayısındaki artış yüzde 6.5 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk dokuz aylık döneminde turizm gelirleri, geçen yılın aynı dönemindeki 24 milyar 544 milyon dolarlık düzeyinden, 26 milyar 638 milyon dolara çıktı.

Aynı dönemler itibarıyla ziyaretçilerin toplam sayısı da 31 milyon 99 bin kişiden 33 milyon 117 bin kişiye yükseldi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK ARTIŞI YÜZDE 11.0

TÜİK verilerine göre, turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon dolara çıktı.

Turizm gelirinin yüzde 81,8'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 18,2'si ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.

KİŞİSEL ZİYARETLER AĞIRLIKTA

Yılın üçüncü çeyreğinde yapılan harcamaların 8 milyar 905 milyon dolarını kişisel harcamalar, 3 milyar 948 milyon 491 bin dolar'ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

VATANDAŞLAR DAHA ÇOK HANCADI

Bu dönemde toplam ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması 752 dolar oldu. Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 712 dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 963 dolar oldu.

ZİYARETÇİ SAYISINDA ARTIŞ

Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2014 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.4 artarak 17 milyon 84 bin kişi oldu.

Bunların yüzde 85,8'ine karşılık gelen 14 milyon 665 bin kişiyi yabancılar, yüzde 14.2'sine karşılık gelen 2 milyon 419 bin kişiyi de yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

TURİZM GİDERLERİ AZALDI

Yurt içinde ikamet edip başka ülkeleri ziyaret edenlerin harcamalarından oluşan turizm gideri, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.8 azalarak 1 milyar 178 milyon dolara geriledi.

Bunun 1 milyar 44 milyon dolarını kişisel, 134 milyon dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

YURT DIŞINA ÇIKANLAR ARTTI

TÜİK verilerine göre, bu çeyrekte yurt dışını ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10.4 artarak 2 milyon 283 bin kişiye çıktı. Bunların kişi başı ortalama harcaması 516 dolar oldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title