Haberler

Turizm Barışı, Huzuru, Güveni Ve Güzelliği Sever

Güncelleme:

Savaş veya herhangi bir nedenle, doğan kaos ortamı içinde kimse tatil yapmaz. Ücretsiz uçak bileti gönderseler, otel ağırlama giderlerini üstlenseler, kaos yaşayan ülkelere gitmez dedi.

Foça'nın duayen turizmcisi, ve yerel tarih araştırmacısı

Sebahattin Karaca:

Turizm barışı, huzuru, güveni ve güzelliği sever. Ülkemiz turizminin

gelişmesi ve korunması, sınırlarımızın dışında ve ülke içinde barış,

huzur, güvenlik ve güzellik yaratmakla mümkündür. dedi.

Turist iç savaşın ve kargaşanın olduğu bir ülkeye neden tatile gelsin. Gelmez, çünkü insanoğlu için, en önemli şey, şüphesiz önce can güvenliğidir.

Geçmiş yıllarda Lübnan, Vietnam, İran'da benzeri şeylerin olduğu dönemlerde bu ülkelere turist gitmedi. Hatta, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türkiye'ye gelen turist sayısında ciddi azalma yaşandı.

RUSYA KRİZİ ÜLKEMİZ İÇİN İYİ OLMADI.

2016 ve sonraki birkaç yıl, Türkiye turizmi, uçak düşürme olayı ile başlayan Rusya krizinden dolayı, bugüne kadar olmadığı biçimde, büyük darbe alacaktır. dedi.

Türkiye'ye, bu yıl Rusya'dan daha az turistin geleceği kesindir. Geçmiş yıllarda ülkemize dört milyon Rus turistin geldiği bilinmekteydi. Bu yüksek bir rakamdı. Şimdi bu sayının %75 azalacağını var sayarsak ki, durum onu gösteriyor. Rusya'dan gelecek turist sayısında 3 milyon azalma olacaktır. dedi.

Bu, olumsuz tabloya bir de ülke içinde yaşanan terör olayları da eklenirse, turist sayısı daha da azalacaktır. Ankara ve İstanbul'da ki patlamaların, turizm ekonomisine zararı dokunacaktır.

Bu yıl oteller, iç piyasaya daha çok rağbet edecek, diyen Karaca şöyle şöyle devam etti.

İptaller nedeniyle, Antalya'da pek çok otel, iç piyasaya umutlarını bağladı. Ön satışlarla doldurabilirlerse ne âla, dolduramazlarsa bu sefer, işçi çıkarmaları sözkonusu olacak. Sektörde çalışan, bir milyondan fazla insan, işsiz kalacak. Otellere, başta gıda ve temizlik olmak üzere ihtiyaç malzemesi temin eden, tedarikci firmaların çoğu, kepenk kapatacaktır. Zaten, Antalya bölgesinde geçen sene yaşanan olumsuzluklardan dolayı irili, ufaklı onlarca otel, satışa çıkmıştı. Bu yaz sonunda, eğer bir mucize olmazsa, daha fazla otelin, sektör dışında, atıl kalacağını düşünmekteyim. Umarım ben aldanırım dedi.

SÖZLERİNİ ŞU ŞEKİLDE TAMAMLADI.

-Bir ülke, turizmle tanışmadan önce, barışla tanışmalıdır. Turizmde, ne kadar çok gelişmek ve istikrar istiyorsa, ülke içinde ve dışında, o kadar çok barışı – huzuru – güvenliği ve güzelliği yaratması gerekir. Aksi taktirde, ülke turizmi her zaman olumsuz etkilenir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için devlet politikaları üretmek şarttır. Ülkemizde ve bölgemizde barışın, huzurun, güzelliğin sağlanması ve korunması çok önemlidir. dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Lübnan Rusya Foça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title