Haberler

Turizm, 20 Bin Kişi İle En Fazla Eleman Aranan Sektör

Güncelleme:

2015'in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu.

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, iş ilanları ve ilanlara yapılan başvurular doğrultusunda, 2015 ilk çeyrek istihdam raporunu hazırladı. Rapor son yılların aynı dönemiyle kıyaslandığında en fazla eleman ilanı veren sektörlerin, yıldan yıla değişiklik gösterdiği görülüyor. 2014'ün ilk 3 ayında en çok eleman aranan sektör perakende olurken 2013'te yapı-inşaat olmuştu.

Bu yıl ocak, şubat ve mart aylarında işe alım açısından öne çıkan sektörler turizmden sonra eğitim, inşaat ve perakende oldu. 2014'ün son aylarını birinci sırada bitiren perakende bu kez 4. sırada yer aldı. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan eğitim sektörü turizmden sonra 2. sırada geldi.

2015'in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu. Satış temsilcisi ve kasiyer ise bütün sektörlerde en fazla ihtiyaç duyulan kişilerin başında geldi.

EN FAZLA BAŞVURU BANKALARA

2015 yılı ilk 3 ayında iş arayanlar yine en çok bankacılık sektörüne iş başvurusu yaptı. Bankalara yapılan başvurular önceki döneme göre biraz daha arttı.Gişe elemanı pozisyonu, deneyim gerektirmeyen ve en fazla ilan verilen pozisyon olması nedeniyle en fazla başvuru yapılan ilan oldu. İkinci ve üçüncü sırada değişiklik olmadı. Çağrı merkezi ilanlarına yapılan iş başvurularında da bir miktar düşüş görüldü.

En çok iş ilanı verilen iller değişmedi. İstanbul'un ardından sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa geldi.

2015 ilk çeyrek istihdam verileriyle ilgili olarak Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek, "En çok iş ilanı verilen sektör sıralamalarında önemli bir değişiklik görülmese de turizmin perakendeyi geçtiğini ve eğitim sektörünün daha da hareketlendiğini görüyoruz. Adayların iş başvuruları istediği maaş artışını alamayan çalışanların yeni iş arayışı nedeni ile de artmış durumda." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title