Haberler

Turistlerin Gözdesi Eşek Safari

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen eşek safari turlarına turistler oldukça ilgi gösteriyor Yılda yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı turlara katılanlara "eşek kullanma ehliyeti" de veriliyor

MUSTAFA TAŞ - Antalya'da son yıllarda alternatif turizm kapsamında düzenlenen eşek safari turları, ilgi görüyor.

Manavgat ilçesinde 10 yıl kadar önce başlatılan eşek safari turları, günümüzde 3 girişimci tarafından sürdürülüyor. Oymapınar beldesinde düzenlenen eşek safari turlarında yaklaşık 40 eşek hizmet veriyor.

Turistler, sabah saatlerinde alındıktan sonra tercihe göre birkaç kilometrelik güzergahı, doğayı seyrederek eşek sırtında kat ediyor. Varış noktasında turistler farklı etkinliklere katılabiliyor. Tura katılanlar, kişi başı yemek dahil ortalama 25 dolar ücret ödüyor.

Beldenin Değirmenli köyünde eşek safari turları düzenleyenlerden Mehmet Enhoş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yapılan alternatif faaliyetlere bir yenisini eklemek amacıyla  eşek safari turları düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Turları genellikle bir kilometrelik parkurda yaptırdıklarını anlatan Enhoş, "Tura turistlerden oldukça yoğun talep oluyor. Turistler çok seviyor ve hoşlarına gidiyor. Turun bitiminde ise bazı turistler parkurun hemen yanında bulunan restoranda dinlenirken bazıları Oymapınar Baraj Gölü'nde yüzerek güzel bir gün geçiriyor. Bazı turistler de bölgedeki  köy evlerini ve yaşamını inceliyor" dedi.

Kendisinin 15 eşeğinin bulunduğunu, ilçede diğer eşek safari turu yaptıranların 25 civarında eşeği olduğunu belirten Enhoş, ilçede turlara yılda yaklaşık 30 bin turistin katıldığını anlattı.

Turistlere "eşek kullanma ehliyeti" veriliyor

Enhoş, eşek safariye katılan turistlere, turun ardından isimlerinin yazılı olduğu "eşek kullanma ehliyeti" verdiklerini kaydederek  "Bu, turistlerin oldukça hoşuna beğeniyor. Her şeyin ehliyeti var. Eşek kullanmanın da ehliyeti olsun istedik. Tabi bu işin esprisi. Turistler bizim verdiğimiz eşek kullanma ehliyetini hatıra olarak saklıyor" diye konuştu.

"Turlar çok zevkli"

Manavgat'a tatile gelen ve eşek safari turuna katılan Polonyalı Dominika Stocliovoicz de turu çok beğendiğini ifade ederek "Turlar çok zevkli. Çok farklı bir duygu ve heyecan yaşadım. Hayatımda ilk defa eşeğe bindim. Turun ardından bize verilen eşek kullanma ehliyetimi hatıra olarak saklayacağım" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Oymapınar Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title