Haberler

Turistleri Isırmasın Diye Dişleri Sökülen Şempanzeye Belediye Sahip Çıktı

Güncelleme:

Antalya'da turistler rahat fotoğraf çektirebilsin sahibi şempanzenin dişlerini söktü. Sahibi ölünce şempanzeye Belediye yetkilileri sahip çıktı. Acı çeken şempanze tedavi ediliyor.

Antalya'da turistleri ısırmaması için dişleri sökülen 'Michael' adlı dişi şempanze, sahibi öldükten sonra yaşamını Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda sürdürüyor. 9 yaşındaki şempanze, bir yandan rehabilite edilirken, diğer yandan eş bekliyor.

SAHİBİ ŞEMPANZENİN DİŞLERİNİ SÖKTÜ, BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Antalya'da sahibi olduğu kişi tarafından turistlerle tatil fotoğrafı çektirerek para kazanma amacıyla kullanılan, insanları ısırmaması için tüm dişleri sökülen 'Michael' adlı dişi şempanze, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı yetkilileri tarafından koruma altına alındı. Sahibinin ölmesinin ardından Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yaşadığı ortamdan alınarak hayvanat bahçesine getirilen dişi şempanzeye, 6 aydır özenle bakılıyor.

"MUTLU OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Şempanze, hayvanat bahçesinde rehabilite ediliyor. Hayvanat bahçesi sorumlu veteriner hekimi Aygül Arsun tarafından 24 saat gözetim altında tutulan Michael'e, Türkiye'nin farklı kentlerindeki hayvanat bahçeleriyle bağlantıya geçilerek eş aranıyor. "Mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz." diyen Arsun, "Michael'e eş arıyoruz. Yavru sahibi olmasını istiyoruz." dedi.


TURİSTLERLE FOTOĞRAF ÇEKİLMESİ İÇİN KULLANILMIŞ

Şempanzenin hikayesinin üzücü olduğunu söyleyen Aygül Arsun, "Michael 6 ay önce hayvanat bahçemize getirildi. Sahibi vefat etmiş. Geldiği günden bu yana rehabilite ediliyor. Maalesef turistlerle fotoğraf çekilmesi için kullanılan bir hayvan. Bu nedenle etrafındaki insanları ısırmaması için dişleri sökülmüş. Sadece yumuşak gıdalarla besliyoruz. Genelde püre, üzüm ve muz gibi besin maddeleri tüketiyor. İnsana çok alışık. Sürekli etkileşim halinde. Bizimle korkmadan çok rahat temas sağlıyor. Dokunulmaktan, sevilmekten çok hoşlanıyor. Onun rahat etmesi, mutlu olması için çalışıyoruz." dedi.

YUVA KURMASI SAĞLANACAK

Şempanzenin soğukta zamanını elektrikli soba karşısında geçirdiğini, güneşli havalarda ise kendisi için özel oyuncaklarla donatılan oyun alanına çıktığını vurgulayan Arsun, "Oyun alanına çıktığında sevinç çığlıkları atıyor. Eşi gelince onu daha büyük bir alana alacağız. Michael yaşadığı kötü koşulları zor atlatacağa benziyor. Senelerce küçük bir hücrede kalmış. O yüzden biraz korkuyor ve çekiniyor. Onun için düzenlediğimiz kışlık alana çıktığında çok mutlu oluyor. Kendisini kaşıması için fırçalar koyduk. Bakıcısıyla çok iyi bir ilişkisi var. Çok seviyorlar birbirlerini" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title