Haberler

Turistler Yanmaktan Son Anda Kurtuldu

Fethiye'de, ülkelerine dönen yaklaşık 40 turisti taşıyan otobüs alev aldı. Hurda yığına dönen otobüste bulunan turistler, yanmaktan son anda kurtarıldı.

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Fethiye- Dalaman karayolu üzerinde bulunan Günlüklü Plajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; özel bir tur şirketiyle anlaşarak Fethiye'deki farklı otellerde 1 haftalık tatillerini tamamlayan çoğunluğu İngiliz yaklaşık 40 turist, ülkelerine geri dönmek için Şaban Genç idaresindeki 48 FT 049 plakalı otobüsle Dalaman Hava Limanı'na doğru yola çıktı.

Fethiye'den ayrılan kafile yaklaşık yarım saat yol gittikten sonra Günlüklü Plajı'na geldiklerinde, otobüsün en arkasında oturan turistler, motor kısmından içeriye dumanların girmeye başladığını fark etti. Durumun haber verilmesi üzerine sürücü Şaban Genç, hemen yolun sağına yanaşarak turistleri tahliye etmeye başladı. Yanmaya başlayan otobüsteki yolcuların indirilmesinin ardından, turistlere ait bagajlar da boşaltıldı.

Bir taraftan tahliye işlemi devam ederken, Fethiye Belediyesi itfaiyesinden yardım istendi. Alev topuna dönen otobüs tamamen kül olurken, itfaiyenin soğutma çalışmalarının ardından otobüsten geriye enkaz kaldı. Yanmaktan son anda kurtulan turistler, büyük bir korku ve panik yaşadı. Kendileri için temin edilen otobüsün gelmesini beklerken bölgedeki ormanlık alanda söndürme çalışmalarını izleyen turistler, başka bir otobüsle Dalaman Havalimanı'na ulaştırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dalaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title