Haberler

Turistler, Öykam Müzesine Hayran Kalıyor

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, (ÖYKAM) ilçeye ziyarete giden turistlerin dikkatini çekiyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, (ÖYKAM) ilçeye ziyarete giden turistlerin dikkatini çekiyor.

Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi'nden 55 bir grup, Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini, (ÖYKAM) ziyaret etti. 55 öğrenci grubu, müzede uzun uzun vakit geçirerek, belgeler ve objeler üzerinde detaylı incelemelerde bulundu. Müzenin bünyesinde yer alan sergileri de ziyaret eden öğrenciler, bazı bilgileri notlarına aldı. Ödemiş'teki Mustafa Kemal Atatürk'ün doktorluğunu yapmış Dr. Mustafa Bengisu ve Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu odalarını gezen öğrenciler bol bol fotoğraf çektirdi.

Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi Gezi Sorumlusu Öztürk Kurtulmuş, müzeye hayran kaldıklarını ifade ederek, "Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin içeriğini ve çalışmalarını basın ve internet üzerinden takip ediyorduk. Bu müze gerçekten çok detaylı ve Türkiye'de sayılı müzelerden birkaç tanesi halinde olduğunu inanıyoruz. Her odada önemli belgeler, objeler var ve her biri geçmişi geleceğe taşıyor. Otelcilik ve turizm öğrencileri açısında önemli bir yerde olduğumuza inanıyorum. Tarih, kent belliği, eski bir otel binası ve diğer belge ve objeler öğrencilerimize önemli bir ders olduğuna inanıyorum. Kent belleğini yansıtan en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve dizayn edilmiş bu müzenin turizm sektöründe görev alacak öğrencilerimizin rehberlik alanında büyük bir katkı sağlayacağına söyleyebilirim" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Ödemiş İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title