Haberler

Turhan: "Yapılacak İş Çok, Ne Yapacağımızı Biliyoruz"

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Turhan, İzmir’in sadece Türkiye’nin değil, Doğu Akdeniz havzasının merkezi haline gelmesi gerektiğini belirterek, kentin sağlık, eğitim, bilişim, turizm potansiyellerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Turhan, İzmir'in sadece Türkiye'nin değil, Doğu Akdeniz havzasının merkezi haline gelmesi gerektiğini belirterek, kentin sağlık, eğitim, bilişim, turizm potansiyellerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Turhan, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti.

Ziyarette İzmir'in ihtiyaçları ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Turhan, bir İzmirli olarak kentin sorunlarını ve potansiyelini çok iyi bildiğini ifade etti.

İzmir'in var olan potansiyelinin kullanılamadığını ve kentle ile ilgili yapılması gereken birçok şeyin olduğunu belirten Turhan, " Türkiye'yi İzmir'in potansiyelini daha etkin kullanacak bir noktaya getirmemiz lazım. Bu sadece İzmir için değil bütün Türkiye için önemli, çünkü biliyorsunuz çok büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek, milli geliri kişi başına 25 bin dolar seviyesine yükseltmek ve ihracatımızı da 500 milyar dolara yükseltmek gibi hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için İzmir'in potansiyelinin daha etkin bir şekilde kullanılması gerekiyor" dedi.

"İZMİR DOĞU AKDENİZ HAVZASININ MERKEZİ OLMALI"

İzmir'in bilişim tekonolojileri alanında da büyük potansiyel sahibi olduğunu kaydeden Turhan, "Birçok bilişim teknolojileri şirketi yedek merkezlerini ve veri merkezlerini İzmir'de konuşlandırmış durumda. Keza AK Parti hükümeti zamanında başlamış sağlık yatırımları İzmir'e büyük bir dinamizm ve ivme kazandırıyor. Yine eğitim ve turizm de aynı şekilde. Ancak İzmir Ticaret Odası Başkanımızla görüşmemde, İzmir'in yılda sadece 2 milyon turist çekebildiğini öğrenince gerçekten çok üzüldüm. Çünkü İzmir sadece sahip olduğu doğal güzellikler ve yaz turizminin yanı sıra, kongre ve kültür turizminin merkezi olması gereken bir şehirdir. Dolayısıyla bu potansiyellerin hepsini harekete geçirmek ve İzmir'i sadece Türkiye'de değil bütün Doğu Akdeniz havzasının merkezi haline getirmemiz çok önemli" diye konuştu.

İzmir'le ilgili bilinmeyen bir ayrıntıyı da paylaşan Turhan, İncil'de zikredilen 7 tane kiliseden 6 tanesinin İzmir'e bir saatlik ulaşım mesafesinde olduğuna dikkat çekti.

"YEREL ÖLÇEKTEKİ TARTIŞMALAR BİR KENARA BIRAKILMALI"

İzmir'in sağlık turizm potansiyelini de artırılmasının elzem olduğunu anlatan Turhan, şunları söyledi: "Geçen yıl sadece İngiltere'den 250 bin hasta Türkiye'ye geldiler. Kalp, göz ve birçok operasyon yaptırıp aynı zamanda bir hafta burada tatil yapıp ülkelerine döndü. İzmir'de bu potansiyeli de ikiye üçe katlama imkanı var. Tabi bu aşamada hükümetimiz zamanında başlamış olan büyük altyapı projelerinin, yerel yönetimin de işbirliği yaparak süratle tamamlanması çok önemli. Burada İzmir' hizmete odaklanmamız lazım. Çünkü İzmir'e hizmet Türkiye'ye hizmet olacak, Türkiye'ye hizmet bölgeye hizmet olacak. Bu kadar büyük imkan karşısında küçük tartışmaları özellikle yerel ölçekte siyasi çekişmeleri İzmir'i sevenlerin, düşünenlerin bir tarafa bırakması lazım. Yapılacak iş çok, ne yapılacağını biliyoruz, imkanımız var. Bu potansiyeli harekete geçirdiğimiz zaman hem İzmir hem Ege Bölgesi hem Türkiye hem de Doğu Akdeniz kalkınacak ve güçlenecektir. İnşallah önümüzdeki dönem odaklandığımız konular bunlar olur."

"İZMİR'İN 30 İLÇESİNDE HATIRALARIM VAR"

İzmir'in 30 ilçesinde, köylerine varıncaya kadar her yerde hatıralarının olduğunu belirten Turhan, "İzmir'in sorunlarını, bunların çözüm yollarını bir an bile aklımdan çıkarmadım. Çünkü ben İzmirliyim. Dolayısıyla da sahip olduğumuz birikimi önce İzmir'in ama İzmir vesilesiyle bütün Türkiye'nin, ki bu çok önemli, sadece İzmir değil bizim meselemiz. İzmir Türkiye için değerlidir. Türkiye'yi de biz sadece kendimiz için değil yakın bölgedeki bütün topluluklar için ve küresel ölçekte daha adil, insani sürdürülebilir bir düzenin kurulması için enerjimizi ve gücümüzü kullanmak zorundayız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İbrahim Turhan Doğu Akdeniz Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title