Haberler

Turhan: Ölümler Yüreği Olana Hüzün Verir, Dili Yoktur

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, "Ölümün Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da bir yüreği olan herkese hüzün verir" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, genelde Türkiye, özelde bölgedeki ve Diyarbakır'da meydana gelen olayları değerlendirdi. Yazılı olarak yaptığı açıklamada Turhan, İslam adına Müslüman kıyımı yapan taşeron terör örgütü İŞİD'in Irak ve Suriye'de yürüttüğü katliamların hız kesmeden sürdüğünü, son olarak yine Müslüman kardeş ve akrabalarının yaşadığı Kobani'ye katliam girişiminde bulunulduğunu ifade etti.

"KATLİAMIN SORUMLUSU ABD, AB VE İSRAİL'DİR"

Bölgede yaşanan bu katliamın sorumlusunun başta ABD, AB ve İsrail olduğunu ifade eden Turhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bunu görmeden yapılacak her türlü değerlendirme gerçekleri halı altına süpürmedir. Afganistan'dan Libya'ya, Suriye'den Sudan'a İslam coğrafyasında Müslüman kıyımı yapan ABD'nin, yine Müslüman kıyımı yapan taşeron terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadele göstermeliktir. ABD önceliğindeki Koalisyon Güçleri'nin derdi katliamı engellemek değil, Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmektir. İsrail'in Filistin'de Müslümanlara karşı yaptığı katliamların amacı neyse, Irak'ta ve Suriye'de İslam adına kıyım yapan bu taşeron terör örgütünün de amacı odur. Farklı mezhepten ya da anlayıştan olduğu gerekçesi ile önce Müslümanları tekfir eden, ardından da tekfir ettiği Müslümanları hunharca katleden bir örgütün kime ve neye hizmet ettiği ortadadır.

Bu coğrafyanın tüm vicdan sahipleri, bu coğrafyanın tüm merhamet sahipleri, bu coğrafyanın insanlıktan ve İslamlıktan nasibini almış tüm yiğitleri, Arap'ı ile Fars'ı ile Kürt'ü ile Türk'ü ile bir araya gelmelidir. Barış ve huzur bu coğrafyada yaşayan halkların samimi istek ve gayretiyle gerçekleşir. Barış ve huzur ırkçılık dayatmayan, mezhepçilik dayatmayan İslam Birliği ile gerçekleşir. Bunun haricindeki her türlü arayış çıkmaz sokaktır. Bunun haricindeki her türlü arayış Arap'ın, Fars'ın, Kürt'ün, Türk'ün; Şii'nin, Sünni'nin kanının akmasıdır. Müslüman olsun ya da olmasın bölgede yaşayan her insanın can, mal, din, akıl ve nesil emniyeti bizim için kutsaldır. Müslüman olsun ya da olmasın haksız yere tırnağının ucuna zarar gelen bir insan bizim yanımızdadır. Müslüman olsun ya da olmasın haksız yere kan döken bir insan bizim karşımızdadır. Ölümün Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da bir yüreği olan herkese hüzün verir. Barışın Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da bir yüreği ola herkesi sevindirir.

KARDEŞLER ARASINDA ÇEKİLEN TÜM ENGELLER KALDIRILMALIDIR

Türkiye, başta Irak, Suriye ve İran olmak üzere bu coğrafyanın tüm yerli unsurlarıyla bir araya gelmeli, yapay sınırları ve yapay düşmanlıkları ortadan kaldırmanın yollarını aramalıdır. Kardeşler ve akrabalar arasına çekilmiş tüm engeller kaldırılmalıdır"

Kaynak: Temsilci / Güncel

anadolu gençlik derneği salih turhan suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title