Haberler

Turhan Çömez: "Ergenekon Tezgahının Mimarları Hesap Vermeden Türkiye'ye Dönmem"

İngiltere'de yaşayan eski AKP milletvekili Turhan Çömez, yargılandığı Ergenekon Davası'nın herkes tarafından bilinen bir tezgah olduğunu ve bu tezgahın mimarlarının milletin önünde hesap vermediği sürece Türkiye'ye dönmeyeceğini söyledi.

Çömez, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün yurt dışına çıkışı ile ilgili olarak söz konusu şahısla ilgili yorum yapmayı Türk hukukuna ve kendime bir zul addederim diye konuştu

İngiltere'deki Basildon Üniversitesi Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan ve ayrıca Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey semtindeki özel bir klinikte Türk hastaları tedavi eden Çömez burada DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ergenekon Davası bir utanç vesikasıdır

Turhan Çömez, yakalama ve tutukluluk halinin devam ettiği Ergenekon Davası sürecini ve Türkiye'ye döneceğine yönelik yorumları değerlendirdi. Çömez, Ergenekon Davası'nın bir tezgah ve bir kurgu olduğunun herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti Bu davayı Türk hukuk tarihi için bir utanç vesikası olarak görüyorum. Bu utançtan Türk hukukunun bir an önce kurtulmasını ve hakkaniyetli bir şekilde geri dönmesini bekliyorum. Her zaman söylediğim gibi, bu alçakça tezgahı tertipleyen, bunun perde önündeki ve arkasındaki piyonları ve kurgulayıcıları hakkaniyetli bir biçimde yargı önünde hesap vermediği sürece dönmeyeceğim. ve bunların, sadece benim adıma değil; bu davada zulüm gören insanlar adına da değil; Türkiye'nin hukuk düzeninin istikrarı adına, bu hesabı vermeleri gerekir inancındayım. Bir kabahatim, bir suçum olsa göğsümü gere gere elbette gelir hesabını veririm. Bu kurgunun mimarları kanun önünde hesap vermediği sürece dönmeyeceğim.

Türkiye çok riskli bir kavşağa girdi

Türkiye'de son haftalarda yaşanan olaylara da değinen Çömez, Türkiye'nin çok kritik ve riskli bir kavşağa girdiğini dile getirerek Türkiye'nin uzunca bir süre istikrarsızlık, kaos, iç çatışma ve terörle çevrili halde olabileceğini ifade ederek şunları söyledi Toplum kesimleri arasında güven bunalımını da aşan derin ayrışmalar ve rezervler oluşmuştur. Bu, bir ülkenin istikbali için en büyük tehditlerden biridir. Ekonomideki kırılganlık gittikçe artmaktadır, artan iç ve dış borcun yanında, geri dönen senetler, çekler, ödenmeyen krediler zirve yapmıştır. Cari açık giderek büyümekte, ihracatın ithalatı karşılama oranındaki olumsuzluk giderek artmaktadır. Genç işsizlerimizin sayısında ciddi bir artış vardır. Bu geleceğe olan güvenin büyük ölçüde örselenmesi anlamına gelmektedir. Toplumdaki umutsuzluk, karamsarlık yanında, yurtdışında da Türkiye'nin istikrarı ile ilgili büyük kaygılar vardır.

7 Haziran'daki genel seçim sonuçlarını değerlendiren Çömez halkın sandıktan koalisyon sorumluluğu verdiğini ve bunu çare olarak gördüğünü belirtti. Koalisyonun bir uzlaşı kültürü olduğunu ve bu uzlaşı zemininin daha fazla gecikmeden kurulması gerektiğini dile getiren Çömez Siyasi partiler bu sınavı başarı ile verirse inanıyorum ki, sadece bahsettiğim sorunlara değil; demokrasi ve uzlaşı kültürünün yerleşmesi adına da tarihi bir misyonu yerine getirmiş olacaklardır. Yavaş da yürüse bugüne kadar atılan adımları ve çabaları doğru buluyorum ve koalisyon görüşmelerinin bir an önce neticelenmesini arzu ediyorum diye konuştu.

Devlete tasallut edenle pazarlık edilmez

Çömez PKK'nın yeniden silahlanması ile ilgili olarak da şunları söyledi Terörle mücadele vizyoner bir süreçtir. Bunun, ekonomik, sosyal, siyasal, diplomatik boyutları olduğu gibi, istihbari ve askeri boyutları da vardır. Ne yazık ki gelinen tablo son derece tehlikelidir ve yıllardır gerçekçi ve kalıcı adımlar atılamamasının bir neticesidir

Elinde silahı ile devlete tasallut edenle konuşulmaz, pazarlık edilmez. O silah onun elinden alınır ve yok edilir diye konuşan Çömez, bu anlamda, sürdürülen operasyonları desteklediğini ifade ederek sürecin bununla bitmeyeceğini, bunun ekonomik, sosyal, siyasal ve diplomatik boyutlarının da ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

HDP verilen mesajı iyi okumalı

Turhan Çömez, milletin AKP'ye yeniden çoğunluğu vermekle birlikte tek başına belirleyici olmasını istemediğini işaret ederek sandıktan çok manidar bir mesaj verdiğini söyledi. Seçmenin MHP ve HDP'ye aynı miktarda milletvekili vererek Türkiye'nin uzlaşıya, toleransa, anlayışa ve tahammüle ihtiyacının olduğunu işaret ettiğini söyleyen Çömez, Tüm partiler bu mesajı gerektiği gibi okumalı. HDP ise verilen mesajı çok daha dikkatli okumalı. Millet HDP'ye Türkiye partisi olma misyonu yükledi. Temsil ettiği toplum kesimlerinin taleplerini, beklentilerini ve umutlarını parlamentoda dillendirmesini ve demokratik bir mücadele vermesini istedi. İşte parlamento, git orada konuş dedi. Eğer HDP bu mesajı almaz, terörü, özellikle de PKK terörünü açıkça lanetlemezse, arasına mesafe koymazsa, Türkiye de barış, huzur, demokrasi ve insan haklarına hiç bir katkıda bulunamaz, Türkiye in dağ gibi sıralanmış sorunlarına çözüm olamaz ve marjinal bir parti olarak kalır diye konuştu

İngiltere'de Türk doktor yetiştiriyor

Turhan Çömez, 8 yıl önce geldiği İngiltere'de gerekli sınav ve yeterlilikleri tamamlayarak Basildon Üniversite Hastanesi'nde hekimlik yapmaya başladı. Üç yıldır aynı hastanede genel cerrahı uzmanı olarak çalışan 1000'nin üzerinden ameliyat gerçekleştirdi.

Çömez burada da Türkiye'den gelen genç doktor adaylarına İngiltere'de çalıştığı hastanede staj imkanı sağlıyor. Türkiye'den gelen doktorların İngiltere'deki sağlık sistemi içinde tecrübe kazanmalarını ve bu tecrübeleri ile Türkiye'deki hastalara hizmet etmelerini arzu ettiğini dile getiren Çömez, bugüne kadar Türkiye'den 15 doktorun İngiltere'ye gelerek çalıştığı hastanede staj yapma fırsatı bulduğunu söyledi. Çömez, hastanenin Türkiye'den gelen doktor adayları için özel bir kolaylık sağladığını orta düzeyde İngilizce bilenleri ek bir sınava tabi tutmadan belirli süre staj yapma olanağını verdiğini kaydetti.

Yüreğim hala Türkiye'de

Çömez Yüreğim hala Türkiye'de. Arzu ediyorum ki ülkeme daha fazla hizmetim olsun. Türkiye'de ki doktor arkadaşlarımdan veya tıp fakültesi öğrencilerinden staj yapmak isteyen olursa benimle irtibata geçebilir, onları sonuna kadar desteklerim, yardımcı olurum diye konuştu.

Türkiye'de doktorluk yapan dahiliye uzmanı Dr. Akan Efe, Çömez'in desteğiyle İngiltere'ye gelerek kendisine çalıştığı hastanede göreve başlama imkanı sağladığını ve Çömez'in desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yurtdışında tecrübe edinmek isteyen Türkiye'deki doktorlara hiç çekinmeden kendisini arayabileceklerini söyledi.

Türkiye'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hasan Sayılır ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Alpay Güngör de Turhan Çömez ulaştıklarını ve onun sayesinde çalıştığı hastanede gelecek yaz staj yapma fırsatı yakaladıklarını anlattılar. Genç doktor adayları, Dr. Çömez'in kendilerine verdiği destek ve yardımdan dolayı da çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turhan Çömez Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title