Haberler

Turhal'daki Suriyeli Mültecilere İftar

Güncelleme:

Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, ilçedeki Suriyeli mültecilerle iftarda buluştu.

Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, ilçedeki Suriyeli mültecilere iftar verdi.

Turhal Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadiroğlu, iftarda yaptığı konuşmada, kimsenin evinden, ocağından, yurdundan, vatanından ayrı yaşamayı arzulamayacağını belirtti.

Suriye'de yaşananlara değinen Kadiroğlu, "Kardeş Suriye halkı, zalim bir idare altında onlarca yıldır inim inim inlemektedir. Özellikle son iki yıldır bu zalimlik dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bir idare eğer kendi masum vatandaşlarına karşı silah sıkabiliyorsa ve masum taleplerine kulak tıkıyorsa artık meşruiyetini kaybetmiş demektir" ifadesini kullandı.

Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"Sevgili Suriyeli kardeşlerim, Türkiye Cumhuriyet Devleti ve Türk milleti bütün mazlum milletlerin yanında olduğu gibi sizlerin de yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Batılı devletler, demokrasi, insan hakları edebiyatı yaparken, Türk milleti, mazlum kardeşlerine evini, yurdunu açarak bir tas çorbasını paylaşarak gerçek insan hakkının, gerçek demokrasinin ne olduğunu onlara göstermiş olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, zalim Suriye hükümetini bir kez daha telin ediyor ve içinde bulunduğumuz mübarek günler ve geceler hürmetine masum Suriye halkına ve darbe altında ezilen Mısırlı kardeşlerimize yardım etmesini yüce Allah'tan niyaz ederek sözlerimi tamamlamak istiyorum." - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Kadiroğlu Suriye Turhal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title