Haberler

Turhal'da "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme" Projesi

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Turhal Belediyesi tarafından hazırlanan ve Turhal Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Turhal Belediyesi tarafından hazırlanan ve Turhal Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'ndeki toplantıda proje hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, konuşmasında, belediye olarak yaptıkları araştırmalar sonucunda Türkiye ve bölgede kaynakçı eğitimi almış işçilerin en çok aranan ve ihtiyaç duyulan kişiler olduğunun tespit edildiğini belirtti.Bir proje hazırladıklarını dile getiren Bekler, "Güzel bir proje oldu. 1 milyonluk bir proje ve bugün 100 bin lirasını Turhal Belediyesi karşılıyor. 900 bin lirasını ise AB fonlarından karşılıyoruz. Öncelikle Makine İkmal Müdürlüğümüze bir eğitim merkezi kuracağız. İçerisinde 150 kişinin eğitim görebileceği atölye, ofisler bulunacak. Kurs süresi bittikten sonrada bu tesis makineleri ile birlikte belediyemize kalacak." dedi.

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz ise "Ortağı bulunduğumuz proje ile 16-35 yaş aralığındaki 150 gencimize 8 ay boyunca alacakları eğitimle, meslek yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları temel mesleki bilgi ve beceriler kazandırılarak, aktif iş gücü piyasasına katılmalarının önündeki engelleri inşallah hep birlikte kaldıracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Avrupa Birliği Turhal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title