Haberler

Turhal'da Ramazan Ayı Renkli Geçecek

Tokat’ın Turhal ilçesinden Ramazan Ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Tokat'ın Turhal ilçesinden Ramazan Ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Turhal Belediyesi ilçede ilk olarak yapılacak Ramazan etkinliklerine hazırlanıyor. 30 gün boyunca çeşitli etkinlerin yapılacağı Milli Egemenlik Parkı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, etkinliklerin merkezi haline gelecek olan parkın Ramazan ayında canlanacağı belirterek, "Yeni bordür taşları döşeyeceğiz, şemsiyeler, çadırlar yerleştireceğiz. Merkezi kısımda sahnemiz olacak ve Osmanlı evleri yerleştireceğiz. Osmanlı evlerinde tatlıcılar, şekerlemeciler, kitapçılar, hediyelik eşya satıcıları olacak. Yunuslu aile bahçemizde ramazan ayı boyunca zengin, fakir herkes aynı sofradan yemek yemiş olacak. Her gün 500 ile 600 arası vatandaşımıza yemek verilecek. Turhal'da bugüne kadar hiç yapılmamış bir şeyi yapıyoruz. 30 Ramazan boyunca 30 tane etkinlik yapacağız. Bu etkinlikler içerisinde tasavvuf musikisi, dini sohbetler, Ramazan'ın ruhuna uygun olarak çeşitli sanatçılar Erkan Mutlu, Mustafa Demirci, yerel sanatçılar, Hacivat Karagöz, Nasrettin Hoca, Mevlevi gösterileri olacak. Yine parkımızın içerisine lunapark ve Kırgız çadırı yerleştireceğiz. Bu kadar Ramazan etkinliği yapmamızın sebebi Milli Egemenlik Parkı'nı ve çarşıyı canlandırmak istiyor olmamızdır. Ramazan gecelerinde sahura kadar hayat devam ediyor. Ben istiyorum ki sahura kadar çarşımız açık kalsın ve esnafımız para kazansın" dedi.

Turhal halkını 30 gün boyunca yapılacak olan Ramazan etkinliklerine ve iftara davet eden Başkan Bekler, ilçede yeniliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Turhal Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title