Haberler

Turhal'da 5 Okula "Beyaz Bayrak" Ödülü Verildi

Tokat'ın Turhal ilçesinde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan 5 okula "Beyaz Bayrak" ödülü verildi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan 5 okula "Beyaz Bayrak" ödülü verildi.

Sağlık Bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında, ilçede bulunan okullarda yapılan değerlendirmeler sonucunda Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Yeşilırmak Anadolu Lisesi, Turhal Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu, Özel İrem Anaokulu ile ödüllendirildi.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, yaptığı açıklamada, okullarda hijyenin çok önemli olduğunu ve 50'den fazla kriterde hijyen problemlerinin tamamını çözmüş 5 okula beyaz bayrak vereceklerini söyledi.

Kaymakam Yıldız, şöyle dedi:

"Eğitimde iyi nesiller yetiştirmek istiyorsak mutlaka uygun mekan ve hijyenik ortamlar oluşturmalıyız. Bu proje kapsamında ilçemizden de 5 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Ben, okul yöneticilerimize bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabi arzumuz bunun devam ettirilmesi ve çocuklarımızın temiz, sağlıklı ve hijyen ortamlarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinden faydalanmalarıdır. Diğer okullarımızın da bu beyaz bayrağı takacağını ümit ediyorum."

Kaymakamlık makamında yapılan törene, Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Aybulut ta katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldız Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title