Haberler

Turgutlu'ya 37 Milyon TL'lik Atık Su Arıtma Tesisi

Turgutlu Belediyesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Tesisin Turgutlu çevre ve halk sağlığına önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Atık su arıtma tesisi, Turgutlu için çok önemli, olmazsa olmaz bir eksiğini giderecek. Bugünümüze ve geleceğimize yönelik dev bir yatırım olarak nitelendirdiğimiz tesis, 2017 yılında faaliyete geçerek Turgutlu'muza kazandırılmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay ihale edilen Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi için yer teslimi yapıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Erdal Nohutçu ve Şehnaz Başaran ile İller Bankası ve yüklenici firma temsilcilerinden oluşan heyeti öncelikle Turgutlu Belediyesi'nde ağırlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ardından heyetle birlikte tesisin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Turgutlu Ovası Davutlar Mevkiinde Turgutlu Belediyesi, MASKİ ve İller Bankası koordinasyonunda inşa edilecek ve yaklaşık 37 Milyon TL'ye mal olacak Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin ihale şartnamesi gereğince 2017 yılının Mayıs ayında tamamlanması gerektiğini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, bu sürenin kısalması adına çaba sarf edeceklerini ifade etti. Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisinin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Turgay Şirin de tesisin 165 bin kişiye hitap edecek şekilde günlük 33 bin metreküp kapasiteli ve güneş enerji sistemiyle hizmet vereceğini belirterek, "Kamuoyunun öteden beri takip ettiği arıtma tesisi ile ilgili gelişmeleri zaman zaman kamuoyuyla paylaşmaktaydık. Bugün gelinen nokta itibarı ile ihale sonrasında yer teslimini gerçekleştiriyoruz. Turgutlu Belediyesi, MASKİ ve İller Bankası koordinasyonuyla yapılacak bu tesis için hep beraber sahadayız. Yaklaşık 600 gün sonra da inşallah son derece modern bir tesisi Turgutlu'ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Son olarak önemli yatırımda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Şirin, "Bu konuda emeği geçen herkese, bilhassa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve ekibine, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve ekibine, İller Bankası yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Atık su arıtma tesisi, Turgutlu'nun çok önemli, olmazsa olmaz bir eksiğini giderecek. Turgutlu çevre ve halk sağlığına, Turgutlu Ovası'na ve en önemlisi geleceğimize yapılan dev bir yatırım olarak nitelendirdiğimiz tesis hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Belediyesi İller Bankası Turgay Şirin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title