Haberler

Turgutlu Tarihine Önemli İmza

Turgutlu Belediyesi olarak adım attıkları bu önemli çalışmaya destek olan ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Temel belediyecilik hizmetlerimiz eksiksiz devam ederken, böylesi tarihi bir çalışmayla da Kasabamızın bugününe önemli bir imza attık.

Turgutlu Belediyesi olarak adım attıkları bu önemli çalışmaya destek olan ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Temel belediyecilik hizmetlerimiz eksiksiz devam ederken, böylesi tarihi bir çalışmayla da Kasabamızın bugününe önemli bir imza attık. Zengin Türk Tarihinden aldıklarımız gibi Turgutlu'muzun geçmişinden aldığımız önemli bilgileri de miras bırakarak geleceğimizi oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Turgutlu'daki 3 günlük Uluslararası Turgutlu Sempozyumu maratonu bildiri sunan yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan 75 akademisyeni, Turgutlu protokolünü ve Turgutlu halkını memnun etti. Kaya Magnesia Otel'de düzenlenen ve Turgutlu Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü birlikteliğinden oluşan önemli çalışmanın değerlendirme ve kapanış oturumuna Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. M. Kenan Yalınız, Düzenleme Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ferhat Berber, Yrd. Doç. Dr. Zafer Atar, Yrd. Doç. Dr. Mümin Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, eski belediye başkanlarından Mehmet Tüzel Gökyayla ile belediye çalışanları katıldı.

"Böylesi başarılı bir sempozyuma şahit olmadık"

Kapanış konuşmalarını ilkini yapan Manisa CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Tepekaya, öncelikle Turgutlu'nun tarihine aşık olarak tasvir ettiği katılımcılara teşekkür ederek, "Bugüne dek bu kadar yoğun ilgi gören ve başarıyla tamamlanan bir çalışmaya şahit olmadım. Geçen 3 gün boyunca 75 tebliğden oluşan 20 oturumun başarıyla tamamlandığını ifade etmeliyim. Bu konuda başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın önemli katkıları oldu. Huzurlarınızda bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum. İlgiyle takip edilen, bilim, kültür, sanat, tarih ve benzeri konuların sunduğu kadar dikkatle dinleyen tüm katılımcıları tebrik ediyorum. Umuyorum ki ilçe ölçekli ancak ulusal ve Uluslar arası katılımın olduğu bu sempozyum Türkiye'ye örnek olacaktır" şeklinde konuştu. Kaymakam Turan da konuşmalarından dolayı Tepekaya'ya teşekkür ederek, "Görev yapmaktan mutluluk duyduğum Turgutlu'da böylesi anlamlı, kaliteli ve başarılı bir çalışmaya imza atılmasında dolayı Başta Turgutlu Belediyesi'ni ve CBÜ'yü tebrik ediyorum. Türk Tarihi ve Türk Kültürü'ne önemli bir katkı sunulmuştur. Lütfedip gelen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Temel belediyecilik hizmetlerimizi zenginleştiriyoruz"

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra yerel yönetimler olarak gelenek, görenek ve tarihe dair çalışmaları önemsediklerini ve bu doğrultuda da başarılı bir çalışmaya imza atmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Başarılı ve çok güzel bir çalışma gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bu başarı ekibimizin ve üniversitemizin başarısı olmuştur. Burada desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve akademisyenlere, Kaymakamımız Uğur Turan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu noktada temel belediyecilik hizmetlerimizi böylesi önemli bir çalışmayla zenginleştirerek anlamlı kıldığımızı düşünüyorum. Sayın Tepekaya'nın da ifade ettiği gibi diğer ilçelere olduğu kadar Türkiye'ye örnek bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

"Geçmişten aldık geleceğe miras bırakıyoruz"

Geçmişten gelen bilgileri bugüne aktararak geleceğe miras bırakacaklarını ifade eden Başkan Şirin, "Binalar, yollar eskir ancak bu tarz akademik ve yazılı çalışmalar asla eskimez, her daim geleceğe aktarılır düşüncesindeyim. Turgutlu tarihinin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkardık, bilinen yönlerindeki ayrıntılarını ise akademisyenlerin araştırmalarıyla güncellemiş olduk. Açılış konuşmamızda da belirttiğim gibi bu çalışmalar anlatıldı ve bitti diye düşünülmesin. Bu önemli araştırmaları derleyerek kitap haline getireceğiz. Bu kitap da geleceğe bırakacağımız önemli bir miras olacaktır. Tarihini bilen nesiller yetiştirme vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmenin çabasında olduk, bu çabamızı Kent Müzesi gibi kalıcı eserlerimizle sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Herkesin şahit olduğu gibi bu kadar yoğun ilgi gören uluslararası bilgi atmosferini yakalama şansına erişmiş bizler, geçmişimizi nasıl sahipleniyorsak, geleceğimizi de şekillendirme durumundayız. Turgutlu'da doğduk, Turgutlu'da yaşıyoruz. Her zaman Kasabalı olmaktan da gurur duyduğumuzu söylüyoruz. Bu anlamda doğduğumuz topraklara böylesi anlamlı bir çalışmayla katkı sunmuş olmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah devamını getireceğiz. Katkı sunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haluk Selvi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Prof. Dr. Namık Açıkgöz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zekai Mete de Turgutlu Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Ünivesitesi'nin gerçekleştirdiği sempozyuma katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Belediyesi Turgay Şirin Uğur Turan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title