Haberler

Turgutlu'nun 3 Yıllık Tahmini Bütçesi Komisyona Havale Edildi

Turgutlu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Turgutlu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkanı Turgay Şirin'in himayesinde gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşülürken, 3 yıllık tahmini bütçe plan-bütçe komisyonuna sevk edildi.

Ekim ayı olağan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, gündeme dair konuşarak, "İçerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı dolayısıyla Peygamberimizin mübarek torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 70 Kerbela'da şehidini rahmet ve minnetle anıyorum. Muharrem Ayı'nda tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin Cenab-ı Allah tarafından kabul olmasını diliyorum. İslam Alemi'nin yeni hicri yılını tebrik ediyor; hicretin tıpkı 14 asır önce hüzünleri ortadan kaldırıp daveti ümmete dönüştürdüğü gibi bugün de tüm insanlığa yeniden hayat vermesini; Hicri 1438 senesinin ve Muharrem ayının vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız, İslam Alemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünü dolayısıyla da ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu için şanlı tarihimiz boyunca canlarını vermekten çekinmeyen başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğilerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum" dedi.

Toplantının 5 maddesi dahilinde gündem, 2016 Eylül ayı meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararlarının kabulüyle başladı. Belediye 2017 yılı gelir tarife taslağının tarife komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi. 2017 yılı gelir-gider bütçeleri ve 2017 yılı performans programı oy birliği ile plan-bütçe komisyonuna sevk edildi.

2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait gelir ve gider bütçelerinin komisyona sevki konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Turgay Şirin, Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nce hazırlanan 3 yıllık gelir ve gider tahmini bütçelerinin 2017 yılında 86 milyon TL, 2018'de 93 milyon TL ve 2019'da da 102 milyon TL olarak öngörüldüğünü söyledi. Gündemin bir diğer maddesi olarak Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen nakdi ve ayni yardım yönetmeliğine dair bakanlık müfettişlerinin teklif ve tavsiyeleri dahilindeki değişiklikler görüşülerek karara bağlandı. Toplantı Turgutlu Belediye başkanlığı görev ve çalışma yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına ilişkin maddenin oybirliği ile kabulünün ardından sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Belediyesi Turgay Şirin Yerel Haberler

title