Haberler

Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davasında Ceza İndirimi Yapılmadı

Turgutlu'daki kadın cinayeti davasında ceza indirimi yapılmadıMANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı G.T.'yi (Gülay Tok) (47) bıçakla yaralayan, kızı Betül Erkenci'yi (25) öldüren sanık M.D.'ye (Maşallah Doğan) (47) yargılandığı davada ceza yağdı.

Turgutlu'daki kadın cinayeti davasında ceza indirimi yapılmadı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı G.T.'yi (Gülay Tok) (47) bıçakla yaralayan, kızı Betül Erkenci'yi (25) öldüren sanık M.D.'ye (Maşallah Doğan) (47) yargılandığı davada ceza yağdı. M.D.'ye cinayet suçundan herhangi bir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, yaralama suçundan ise 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Fabrikalarda geçici işlerde çalışan M.D., geçen yıl 22 Eylül'de, kadın arkadaşı G.T. ile konuşmak için Acarlar Mahallesi'ndeki evine gitti. İddiaya göre, G.T.'nin başka biriyle ikinci evliliğini yapacağını açıklaması üzerine tartışma çıktı. Ardından ikili arasında çıkan kavgayı G.T.'nin kızı Betül Erkenci araya girerek önlemek istedi. Bu sırada M.D., yanında getirdiği bıçakla Erkenci'yi boğazından bıçaklayarak öldürdü. G.T.'yi de vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaralayıp kaçtı. Ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan G.T. tedaviye alınırken, olayın ardından kaçan M.D., 5 saat sonra yakalandı. Tutuklanan M.D. hakkında Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün yapılan 5'inci duruşmasında karar verildi. Sanık M.D., Betül Erkenci'yi öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, anne G.T.'yi yaralamak suçundan ise 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa yaralama suçundan verilen cezaya hakimlerden biri, öldürme kastı olduğunu gerekçesiyle şerh koydu.

Mahkeme çıkışında basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, katil zanlısının iyi hal indirimi almaması için mücadele ettiklerini ifade etti. Platform üyesi Semiha Hasgör, "Mahkeme iyi hal indirimi yapmadı ve zanlıya ağırlaştırılmış müebbet ve ek olarak 8 yıl 6 ay ceza verdi. Biz kadınlarımızın yanındayız, platform olarak mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title