Haberler

Turgutlu'da Biber Hasadı Başladı

Turgutlu ilçesinde son alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanılan ve genişleyen üretim alanlarıyla başlıca ürün yelpazesi içerisine giren turşuluk acı biber hasadına başlandı.

Sinirli Mahallesi'nin ova kesiminde biber hasadı yapan üreticileri ziyaret eden Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, bahar aylarında yağan yağmurlar, don ve dolu olayları nedeniyle hasada 20 gün gecikmeli başlandığını söyledi.

Konserve ve turşu fabrikalarının gözdesi olan biberin hasadında rekoltenin geçmiş yıllara göre yüksek olmasını beklediklerini kaydeden Şenol, "Üreticilerimiz bu sezon hava şartları nedeniyle hasat dönemine yeni başladı. Geçtiğimiz yıllara oranla ekim alanlarında artış yaşanan biber ürününde rekolte bakamından çiftçimiz mutlu. Türüne göre biberler kilogram bazında 60 kuruş ile 1,5 lira arasında satılıyor." dedi.

Biber ekiminin, bölgede 10 yıldır alternatif ürün olarak ön plana çıktığını vurgulayan Şenol, ilçede çeşitli türlerde yetiştirilen biberin bu sezon, fiyat ve rekolte bakımından çiftçiyi memnun etmesini beklediklerini dile getirdi.

Şenol, "Geçtiğimiz yıl bin 500 tona ulaşan biber üretiminin bu yıl bin ile 2 bin 500 ton olmasını bekliyoruz." dedi.

Geçen yıl dönümden 4 tona yakın biber hasadı yaptığını belirten biber üreticisi Furkan Çetinkaya ise biber ekim alanını çoğaltarak bu rakamı 8 ile 10 tonlara kadar yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Şenol Turgutlu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title