Haberler

Turgutlu'da Akıl Almaz Dolandırıcılık

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında dolandırıcılar, bu kez dini kullanarak yaşlı bir kadını dolandırdı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında dolandırıcılar, bu kez dini kullanarak yaşlı bir kadını dolandırdı. Yaşlı kadına ait altın bilezikleri "üzerine dua okuyacağım" bahanesiyle alan kimliği belirlenemeyen bir erkek şahıs olay yerinden kaçtı.

Turgutlu Cumhuriyet Mahallesi Kurşun Sokak üzerinde meydana gelen olayda dolandırıcılar, bu kez insanların manevi duygularını kullanarak yaşlı bir kadını dolandırdı. Rahime Akçınar (66) isimli yaşlı kadını kimliği belirsiz bir şahıs yolda durdurdu ve kadına çevresinde yardıma ihtiyacı olan birileri olup olmadığını sordu. Dolandırıcı şahıs daha sonra "hacca gidecek bir yakının falan varsa yardım edeyim" dedi, yaşlı kadın da dolandırıcı şahsa inandı ve 1000 TL almak üzere sözde şahsa ait olan adamın evinin yakınlarına gitti. Dolandırıcı bu sefer de Rahime Akçınar'a "sen hacca gitmek istemiyor musun yanında varsa kıymetli bir eşyan ver dua okuyayım sen de git" ifadelerini kullandı. Yaklaşık 5 bin TL tutarındaki 2 bileziğini şahsa veren kadın neye uğradığını anlamadan dolandırıcı şahıs olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay yerine gelen emniyet güçleri tarafından Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen yaşlı kadın nasıl dolandırıldığını basın mensuplarına anlattı. Rahime Akçınar'ın ifadesi alındı ve emniyet güçleri konuyla ilgili soruşturma başlattı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi Turgutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title