Haberler

Turgutlu Bülent Ecevit'i Unutmadı

Turgutlu Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi yapılan son meclis toplantısında Demokratik Sol Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mehmet Canbolat’ın merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit'in adının uygun bir yere verilmesi hakkındaki dilekçesini değerlendiren belediye meclisi Turgutlu girişinde ki Jandarma kavşağı da olarak bilinen kavşağa ‘Bülent Ecevit Kavşağı’ ismini verdi.

Turgutlu Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi yapılan son meclis toplantısında Demokratik Sol Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mehmet Canbolat'ın merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit'in adının uygun bir yere verilmesi hakkındaki dilekçesini değerlendiren belediye meclisi Turgutlu girişinde ki Jandarma kavşağı da olarak bilinen kavşağa ' Bülent Ecevit Kavşağı' ismini verdi.

Belediye Başkanı Serhat Orhan konu hakkındaki konuşmasında; "Bilindiği gibi rahmete kavuşan devlet büyüklerimizin isimlerini ilçemizde bulunan kavşak, park yada meydanlara veriyoruz. Demokratik Sol Parti İlçe Başkanımız Mehmet Canbolat'da bu konuyla ilgili bize bir dilekçeyle başvuruda bulundu. Bizlerde bunu gündemimize taşıdık, şuan için en uygun yer Jandarma Kavşağı olarak bilinen yer." diyerek kavşağın ' Bülent Ecevit Kavşağı' olması yönünde konuyu mecliste oylamaya sundu. Dilekçenin oy birliğiyle kabul edilmesiyle birlikte Turgutlu girişinde ki Jandarma kavşağı olarak bilinen kavşağa ' Bülent Ecevit Kavşağı' ismi verilmiş oldu. Turgutlu'da daha önce Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu ve Necmettin Erbakan gibi devlet adamlarının isimleri belirle noktalara verilmişti.

Konu hakkında meclis üyelerine teşekkür eden Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Mehmet Canbolat ise, "Be 8 yaşından beri DSP'nin içerisinde yer alan biriyim. Bizim için gerçekten çok önemli bir meseleydi. Değerli büyüğümüz rahmetli Bülent Ecevit hem kişiliğiyle hem dürüstlüğüyle tüm Türkiye'nin sevgisini kazanmış bir lider. Açık söyleyeyim bizim için bu kavşağa 'Bülent Ecevit Kavşağı' ismi verilmesi bir seçim zaferine eş değer. Turgutlu Belediyesinin değerli meclis üyeleri ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Belediyesi Bülent Ecevit Serhat Orhan Dsp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title