Haberler

Turgut Yılmaz Karikatür Sanatını Anlattı

Güncelleme:

Sevilen karikatürist Turgut Yılmaz, "Karikatür Sanatına Dair" söyleşisi ile Kağıthanelilerle buluştu.

Sevilen karikatürist Turgut Yılmaz, "Karikatür Sanatına Dair" söyleşisi ile Kağıthanelilerle buluştu.

Kağıthane Belediyesi, Hasbahçe Söyleşileri'nde birbirinden farklı sanat ve fikir insanlarını ağırlamaya devam ediyor. Hasbahçe Söyleşileri'nin konuğu olan karikatürist Turgut Yılmaz Kağıthanelilere karikatür sanatını ve karikatür sanatının hayatın içerisindeki aktif yerini anlattı.

Şehir Müzesi'nde düzenlenen "Karikatür Sanatına Dair" söyleşisinde vatandaşlara eşlik eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yaptığı konuşmada mizahın düşünce ifadesi için önemine değindi. Başkan Kılıç, çizgilerle bir fikri anlatmanın sanatsal bir yaklaşımı olduğunu söyleyerek, "Gerçek anlamlı bir mizah bilgi birikimi, samimiyet ve insani değerlere bağlı kalmakla mümkün olabilir" dedi.

Yaşamın her alanında karikatürün etkin şekilde var olduğunu ve karikatür sanatçısının içinde olduğu toplumdan beslendiğini söyleyen Yılmaz, karikatür mizahının çizgilerden oluşan mesajlar olduğunu ifade etti.

Karikatürün işlevi konusunda Kağıthanelilerle sohbet eden Yılmaz, karikatür karakterlerinin yıllar sonra bile kendini unutturmadığını ve çizildiği dönemlerde yaşanan olayları kendi türünde kayıt altına aldığını da söyledi.

Türkiye'de karikatürün tarihi, karikatür dergileri ve gençlerin karikatüre ilgisi hakkında Kağıthanelilerle sohbet eden Turgut, mizahın da kendi içerisinde kurallara bağlı olduğunu söyledi. Kişilik haklarını zedeleyen ve mizahı hedef gösteren bir silaha dönüştüren bir anlayışın karikatür sanatına yakışmadığını kaydeden Turgut, eleştirinin ancak evrensel olarak kabul edilen etik anlayışı ile mizaha dönüşebileceğini ifade etti.

Samimi bir sohbet şeklinde gerçekleşen söyleşide kendi karikatürlerini de davetlilerle paylaşan Turgut, çalışmaları ve ödüllü çizimlerini de Kağıthanelilerle paylaştı. Temel karikatür çizim tekniklerini uygulamalı olarak anlatan Turgut, söyleşi sırasında sevilen karakterlerini çizdi.

Programın sonunda Turgut, katılımcılara kitaplarını imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Yılmaz Fazlı Kılıç Kağıthane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title