Haberler

Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu'nun Vefat Yıldönümü

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu’nun vefat yıldönümleri nedeniyle AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, mesaj yayınladı.

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nun vefat yıldönümleri nedeniyle AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, mesaj yayınladı.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Turgut Özal, Malatya'mızın yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur.

Dünyanın gittiği istikameti görmüş, Ülkemizin bu istikamet doğrultusunda atmış olduğu adımlara ve gerçekleştirdiği değişimlere öncülük etmiştir. Düşünceleri ve hamleleri ile demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin kalkınması ve dünya sahnesine çıkmasında büyük gayret sarf etmiş, Türk siyasi hayatında derin izler bırakarak, milletimizin ve hemşerilerimizin teveccühünü kazanmıştır.

Bu düşüncelerle, 8. Cumhurbaşkanımız, değerli büyüğümüz ve hemşerimiz, merhum Turgut Özal'ı ebediyete intikalinin 21. sene-i devriyesinde, saygıyla ve rahmetle anıyor, ailesine, hemşerilerime ve milletimize bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum" dedi.

Bu arada, Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise mesajında, "8. Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ı vefatının 21. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye'nin geleceği adına devrim niteliğinde adımlar atan, yaptıkları ile ülkemizi uluslararası arenada söz sahibi ülkelerden kılan, Hemşerimiz, büyük devlet adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı Türk Milleti asla unutmayacaktır. Türkiye'nin kabuğunu kırmasının önünü açan merhum Özal'ın, dönemin zor şartlarında yaptıkları bugün çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Polat, Hamido lakaplı Hamid Fendoğlu için de, "17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, Bağımsız Belediye Başkanımız Hamid Fendoğlu, bombalı paketin patlaması üzerine şehit edilmişti. Bu alçak saldırıda gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen değerli belediye başkanlarımızdan rahmetli Fendoğlu, Malatya'ya hizmet etme aşkı ile çalışan, Malatya'mızın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biriydi" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Özal Uğur Polat Türkiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title