Haberler

Turgut Özakman'ın Ölümsüz Eseri Fehim Paşa Konağı Şehir Tiyatroları'nda

Güncelleme:

Şehir Tiyatroları, Turgut Özakman'ın sevilen eserlerinden biri olan Fehim Paşa Konağı adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor.

Kemal Kocatürk'ün yönettiği oyun 13 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da ilk gösterimini yapıyor.

Turgut Özakman'a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit'in istibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba'nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa'ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fakat Yusuf'un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir.

Müziğini Selim Atakan'ın, dramaturgi'sini Hilmi Zafer Şahin'in, sahne tasarımını Sırrı Topraktepe'nin, kostüm tasarımını Almila Altunsoy'un, ışık tasarımını Murat İşçi'nin, müzik direktörlüğünü Hüseyin Tuncel'in yaptığı oyunda; Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Kayahan Erdem, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay , Serkan Bacak, Volkan Ayhan, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

Oyun ; 13-23 Ocak 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgut Özakman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title