Haberler

Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri Sonuçlandı

Kepez Belediyesi tarafından Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, "Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri 2017 Proje Dalı" sonuçlandı.

Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ortaya koyduğu mimari eserlerle otoriteler tarafından dünyanın ve ülkemizin önemli mimarlarından kabul edilen, mimariyi sanatla bütünleştiren Turgut Cansever adına Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ulusal düzeydeki yarışmanın proje dalının Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde sonuçlandığı bildirildi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nde Abdi Güzer, Nevzat Sayın, Tülin Hadi, Ömer Selçuk Baz, Elvan Altan ve Lütfiye Serap Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen seçici kurul toplantısında, "Turgut Cansever Büyük Ödülü" Mersin – Anamur'da bulunan "Anamur Atatepe Sosyal Merkezi ve Çevresi" çalışmasıyla Seden Cinasal, Fatih Yavuz, Ramazan Avcı ve Emre Şavural'a verildi.

45 eserin katıldığı seçimde, seçici kurul büyük ödül dışında iki adet başarı ödülü ve bir adet de jüri ödülü verdi.

Başarı ödülleri "Eğirdir Çarşı" projesiyle Isparta'dan Ali Sinan - Hasan Okan Çetin ile "Lima Çağdaş Sanat Müzesi" ek yapısı ve çevre düzenlemesiyle Burak Pelenk'e, Jüri ödülü "Gökçeada Lise Kampüsü" çalışmasıyla Pınar Gökbayrak-Ali Eray, Burçin Yıldırım'a verildi.

-Cansever'in adı Kepez'de yaşıyor

Antalya doğumlu merhum mimar Turgut Cansever'in adının verildiği ulusal yarışmayla dünyada bugüne kadar üç Ağa Han Mimarlık Ödülü almış tek mimarın adını yaşatan Kepez Belediyesi, genç mimarları yüreklendirirken, Cansever'in de adını yaşatıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, böyle usta bir ismin Kepez'de anılmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Tütüncü, şunları söyledi:

"Bir belediyenin ulusal çapta mimarlık ödülleri etkinliği düzenlemesi anlamlı bir çalışmadır. Kepez Belediyesi böylesi bir etkinliği ilk kez düzenleyen belediye olarak tarihe geçmiştir. Burada meçhul bir kahramanı, malum bir kahraman haline getirmek için büyük özveriyi gösterdik. Tıpkı bundan önce çeşitli dallarda üstatlarımızı hatırladığımız, rahmete giden önemli değerlerimizi çeşitli etkinliklerle hatırladığımız gibi merhum Mimar Cansever'i toplumun gündemine tekrar taşıdık."

Kaynak: AA / Güncel

Kepez Belediyesi Turgut Cansever Nevzat Sayın Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title