Haberler

Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buyrun şu anda Pensilvanya'nın ikinci yakalama emri çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buyrun şu anda Pensilvanya'nın ikinci yakalama emri çıktı. Beraber kontak kurdukları kişilerin yakalama emirleri çıkıyor. Ne oluyoruz, nereye gidiyor bu iş? Şimdi 17-25 Aralık'ın sırları ortaya çıkmaya başladı, görüyoruz. Türkiye'de kendilerine payandalık yapan, yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. Millet asla onlara bu ülkenin kaderini teslim etmez, bu ülkenin yönetimini teslim etmez. Bunu böyle bilsinler" dedi.

Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV), ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm sivil toplum kuruluşlarına, gönüllü teşekküllere, vakıflara, derneklere yurtiçinde ve yurtdışında çok büyük, önemli görevler düştüğünü belirtti.

Hiçbir yerde, bu yapının ortadan kalkmasıyla, herhangi bir hizmetin kesintiye uğramasına izin vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, "Hiçbir insanın, hiçbir evladımızın mağduriyetine asla göz yumamayız. Daha çok çalışacağız, daha çok koşturacağız, daha çok mücadele edeceğiz. Meselenin özünden, amacından en küçük bir sapmaya mahal vermeden, bu hizmetleri daha iyisiyle, daha başarılı bir şekilde, daha fazlasıyla yürüteceğiz. Buna mecburuz" diye konuştu.

Millet, vatan ve geleceğin teminatı çocuklar için buna mecbur olduklarını belirten Erdoğan, yurtdışındaki okullar için Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yaptığı hazırlığı hükümete sunduğunu, MEB'in öncülüğünde ama tamamen sivil yapıya sahip "Maarif Vakfı" adıyla bir vakıf kurulacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oralardaki eğitim hizmetlerini artık bu vakıf yürütecek. 'Yurtdışında acaba ne olacak?' sorusu, cevabını böylece buluyor. Yurtiçinde de ne barınma, ne burs, ne diğer eğitim ve yardım hizmetleri konusunda en küçük bir aksamaya yol açılmayacağına inanıyorum. Az önce Bakanımız 400 bin öğrenci kapasitesine, Kredi ve Yurtlar Kurumunun ulaştığını zaten ifade ettiler" diye konuştu.

Bu konuda diğer kuruluşlarla TÜRGEV'e, kız öğrenci yurtlarını inşa, ihya eden STK'lara çok büyük görevler düştüğünü belirten Erdoğan, "Arkadaşlarımızın meselenin künhüne vakıf olduklarını biliyorum. Yeni yurtlarla, yeni okullarla, üniversiteyle kendi alanında ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olma yolunda yürüttüğünüz çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum" dedi.

-"TÜRGEV milletimizin gönlünde müstesna bir yer etti"

Vakıf geleneğinin Türklere özgü olduğunu belirten Erdoğan, "Ecdadımız tarafından oluşturulan ve geliştirilen bu kurumsal yapı, bugün Amerika başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde başarıyla uygulanıyor. TÜRGEV'in nispeten yeni, genç bir vakıf olmasına rağmen samimi ve titiz çalışmalarıyla kısa sürede milletimizin gönlünde müstesna bir yer etmeye başardığını görüyorum" ifadesini kullandı.

TÜRGEV ve Ensar Vakfının müşterek oluşturduğu "Turken Foundation" adlı vakıfla da Amerika'da atılan adımın önemine değinen Erdoğan, "Orada master ve doktora öğrencileri için şu anda inşa edilecek bu yurt ile inanıyorum ki çok çok farklı bir gelişme başlamış oluyor. Bundan dolayı da burada, bu oluşuma destek veren tüm hayırseverlerimizi tekrar kutluyorum" dedi.

TÜRGEV olarak Türkiye'de sadece yurt binalarının açılmadığını vurgulayan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Aynı zamanda ecdadımızın bize bıraktığı emanete, medeniyetimizin önemli bir mirasına da sahip çıkıyoruz. 28 Şubat 1997'de ... 28 Şubat geliyor, yad edeceğiz. Ama bu defa farklı yad edeceğiz. Nerelerden nerelere. Kudret, kuvvet sahibi olan Allah'tır. Bugünleri gördük. Şimdi 17-25 Aralık 2013'te köklerinden sarsılmak, köklerinden kopartılmak istenen bu mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Zahirde farklı gözükse de aslında her iki teşebbüs de aynı amaca yönelikti. Amaç bu milletle kadim tarihi, kadim medeniyeti arasındaki bağları koparmaktı. Böylece milletimiz, istikametsiz, hedefsiz bir topluluk haline dönüştürülecekti. İşte o zaman bu milletin ne kendisi, ne yakın coğrafyasındaki kardeşleri, ne de diğer tüm mazlum halklar için dünyada seslendirebileceği hiçbir iddiası, hiçbir itirazı kalmayacaktı. Biz buna izin vermedik, biz kendi geleceğimiz için değil, milletimizin ve tüm kardeşlerimizin istikbali verdik ve veriyoruz."

-"Bu nasıl çarpık bir ilişkidir"

Meseleyi, "Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi" gibi göstermeye çalışanların, aslında bu yapının kendilerine de düşman olduğunu gayet iyi bildiğini belirten Erdoğan, "(Düşmanımın düşmanı, dostumdur) gibi basit bir mantıkla yanında yer aldıkları yapı, eğer darbe teşebbüsünde başarılı olabilseydi hepsini esir alacaktı" dedi.

Erdoğan, "Şantajla esir alacaktı, kasetle, montajla, dinlemeyle esir alacaktı. Biz aslında Türkiye ile birlikte, milletimizle birlikte onları da bu büyük tehditten kurtardık. Bu, çok önemli. Ama gittiler kendi ayaklarıyla o yapıya teslim oldular. Sen kendi ayağınla gidersen, o da seni hem kullanır hem de şantajını yapar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte günlerdir gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Görüyorsunuz yaşanan rezilliği. Biri diğerine montajlı, dublajlı kasetler veriyor, öteki ona biatını bildiriyor. Arada birbirlerini tehdit etmekten, hakaret etmekten, alaya almaktan da geri durmuyorlar. Bu nasıl hastalıklı bir ilişkidir? Bunu 30 Mart'ta gördük mü, gördük. Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük mü, gördük. Şimdi hedef, 7 Haziran. Bu nasıl çarpık bir ilişkidir? Ama her iki tarafa da yakışır. Çünkü cibilliyetlerinin gereği bu. Varsın onlar kendilerine icazetli şakirtler yetiştirsinler, varsın onlar 'inadına dekolte, inadına mini etek' diye feveran etsinler. Biz TÜRGEV ile diğer vakıflarımızla, derneklerimizle birlikte inancına, tarihine, kültürüne bağlı nesiller, düşünen, tartışan, üreten gençler yetiştirmek için çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz."

-"Bu bir dürüstlük ilkesidir"

"Dün, yok etmek için üzerine saldırdıkları TÜRGEV burada hamdolsun, işte burada" diyen Erdoğan, vakfın hizmetleriyle, çalışmalarıyla dimdik ayakta durduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Onların ise Pensilvanya'dan başka sığınacak yerleri, kendilerini kabul edecek kapıları kalmadı. Buyrun şu anda Pensilvanya'nın ikinci yakalama emri çıktı. Beraber kontak kurdukları kişilerin yakalama emirleri çıkıyor. Ne oluyoruz, nereye gidiyor bu iş? Şimdi 17-25 Aralık'ın sırları ortaya çıkmaya başladı, görüyoruz. Türkiye'de kendilerine payandalık yapan, yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. Millet asla onlara bu ülkenin kaderini teslim etmez, bu ülkenin yönetimini teslim etmez, bunu böyle bilsinler" diye konuştu.

Türkiye'de çok farklı bir hedefi oluşturmanın, gerçekleştirmenin gayreti içinde olduklarının altını çizen Erdoğan, "Bizim ilişkimiz tarihimizle, bizim ilişkimiz tarihten aldığımız ilhamla geleceği inşa etmek, yani 'kökü mazide olan ati anlayışı'nın gereğini yerine getirmek. Biz bunların tabiatının, bunların cibilliyetinin gereğini tamamen bir kenara koyan ve tam anlamıyla eşrefi mahlukat olan insana yakışanı yapmanın gayreti içindeyiz. Bu bir dürüstlük ilkesidir. Bu Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefidir" açıklamasında bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title