Haberler

TÜRGEV'e Ücretsiz Tahsis Protesto Edildi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iki ayrı 'Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi'ni TÜRGEV'e ücretsiz tahsis etmesi protesto edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 348 öğrenci kapasiteli yurt olarak kullandığı iki ayrı 'Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi'ni ücretsiz Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ücretsiz tahsis etmesi, Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri tarafından protesto edildi.

Antalya'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıl açılışını yaptığı Büyükşehir Belediyesi'nin 300 öğrenci kapasitesiyle yurt olarak kullandığı Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri'yle birlikte Altındağ Mahallesi'nde belediye lojmanlarının yeniden düzenlenerek 48 öğrenci kapasiteli yurda çevrildiği binanın AK Partili yeni Büyükşehir Belediye yönetimi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV'e tahsisi protesto edildi.

Öğle saatlerinde Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup Gülveren Mahallesi'nde bulunan Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri'nin önünde toplandı. Yaklaşık 20 kişilik grup sloganlarla ve taşıdıkları dövizlerle hem Bilal Erdoğan'ı hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i protesto etti. 'Öğrencinin yurdunu Bilal'e yedirmeyeceğiz', 'Sıfırlamacı Bilal Antalya'dan defol' yazılı dövizlerin taşındığı eylem sırasında TÜRGEV mülakatını başarıyla tamamlayarak kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bavullarıyla yurda giriş yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada yurda kabul mülakatlarında TÜRGEV yetkililerinin, "Fıkıh ve İslam Bilginleri dersi verilmesine ne diyorsunuz?" şeklinde sorular sorduğu iddia edildi. Açıklamada 30 Mart seçimlerinin ardından AK Partili Menderes Türel'in belediye başkanı olmasıyla yurtta kalan öğrencilerin giriş çıkış saatlerinden okuduğu kitaplara kadar baskı altında olduğu savunuldu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bilal Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title