Haberler

Türgev'den, "Rüşvetin Merkezi" İddiasına İlişkin Kılıçdaroğlu'na Dava

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine "Rüşvetin merkezi" dediği iddialarıyla ilgili hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

TÜRGEV, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 Aralık'ta yaptığı meclis toplantısında kendileri için "rüşvetin merkezi" dediğini iddia ederek bir açıklama yaptı. TÜRGEV tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakıflarının kurucusu olmadığı belirterek, "Bilal Erdoğan ne vakfımızın kurucuları arasındadır ne de Vakfımızın başkanlığını yapmıştır. Bu bilgiye ulaşmak basit bir internet kullanımıyla mümkündür. Bu basitlikteki yanlış beyanları tüm milletin gözü önünde icra ederkenki heyecanı ve öz güveni ancak CHP Genel Başkanı gibi siyasetini yalan, iftira ve hakaret üzerine kurgulayan, meşruiyeti bir gizli kameranın kablosuna bağlı olan birisine yakışır. Bu sebeple artık benzer hitaplarının devamlılığını kendisine yakıştırıyor, yadırgamıyor, bilakis içine düşürüldüğü durumdan dolayı kendisine acıyoruz. Bu kadar basit yalan söyleyen bir insanın sözlerinin ne kadarının doğru olduğunu halkımızın takdirine bırakıyoruz" ifadesine yer verildi.

"VAKFIMIZ VE BİLAL ERDOĞAN'I HEDEF ALMIŞ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerini ve Bilal Erdoğan'ı hedef aldığını kaydeden açıklamada, "Kuşlara ev yapma hassasiyetine sahip bir milletin evlatları olarak vakıf kültürünü özümseyerek, gereğini yerine getirmeye gayret eden vakfımız, 1996'dan beri ülkemizde genç kızlarımızın eğitimlerine destek olmayı kendisine hedef edinmiştir. Bu kapsamda son olarak Gaziantep ilimizde misafir edilen Suriyeli kardeşlerimizi ve özellikle de onlar için kurulan okulları ziyaret ederek, kadın ve öğrencilerle özellikle ilgilenerek vakıf olarak üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmenin gayretinde olduk. İşte biz bu düşünce ile çalışırken, işimizi yaparken aynı gün içinde CHP Genel Başkanı işini yıllardır iyi yapamamanın vermiş olduğu acı içerisinde vakfımız ve Bilal Erdoğan'ı hedef almış, siyaset değil yalan, hakaret ve iftira üretmeyi tercih etmiştir" denildi.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI"

Hukuki sürecin başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "CHP Genel Başkanı vakfımız hakkındaki hiçbir iddiasını delillendirilemediği gibi, böyle bir amacının olmadığı da artık tüm dünya tarafından bilinmektedir. Bunlarla beraber bilinmelidir ki, vakfımız diğer tüm vakıflar gibi her açıdan teftiş edilmekte ve denetimden geçmektedir. Kendisine tavsiyemiz TÜRGEV şeffaflığında yapılarla değil hiç bir icraatı hesap verilebilir olmayan ve uzun süredir değirmenine su taşıdığı izlenimi yarattığı yapıların çalışmalarını incelemesidir. Son olarak belirtmek isteriz ki bu sözleri sebebiyle de ilgili kişi aleyhine hukuki süreç başlatılmıştır. Mahkemeler nezdinde hukuk önünde sözlerinin gerektirdiği karşılığı görecektir. Bu vesileyle CHP Genel Başkanı tarafından vakfımıza ve yönetim kurulu üyemiz Bilal Erdoğan'a yönelik kabul edilemez saldırıları tekraren şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Bilal Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title