Haberler

Türfad Başkanı Sinan Vardar'dan Çarpıçı Açıklamalar

Benim tek isteğim Türk futbolunu bundan sonra futbol adamları yönetsinBizler bu işin reçetesini biliyoruzÜlke yabancı futbolcu mezarlığı gibi olduBenim gibi altyapıya önem veren isimlerden hiç kimse Futbol Zirvesi toplantısına çağrılmadık.

Benim tek isteğim Türk futbolunu bundan sonra futbol adamları yönetsin

Bizler bu işin reçetesini biliyoruz

Ülke yabancı futbolcu mezarlığı gibi oldu

Benim gibi altyapıya önem veren isimlerden hiç kimse Futbol Zirvesi toplantısına çağrılmadık. Davet bile gelmedi.

Başkanlar konuştu, Cumhurbaşkanı gidince tüm salon boşaldı.

Yurtdışından gelen değerli konuşmacılar boş koltuklara konuştu.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) yeni başkanı Sinan Vardar üyeler ile biraraya geldi. Beylerbeyi'nde gerçekleşen toplantı öncesi TÜRFAD Başkanı Sinan Vardar, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Türk futbolu ve gelecek projeleri hakkında açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan TÜRFAD Başkanı Sinan Vardar şunları söyledi

Daha önce Başkanvekilliğini yaptığım TÜRFAD'a yeni başkan oldum. TÜRFAD 28 vilayette şubeleri olan bir dernek. TÜRFAD'a başkan olma sebebim Türk futbolundaki bu çarpık düzene karşı yeni bir hareket başlatmış olmamdır. Örneğin TÜRFAD'ın TFF'de 10 delegesi vardı oy kullanma hakkı olan bunlar geri alındı, profesyonel futbolcuların oy hakkı geri alındı, hakemlerin üyelerinin oy hakkı geri alındı ve Türk futbolu bu duruma geldi. Benim tek isteğim Türk futbolunu bundan sonra futbol adamları yönetsin.

KULÜPLER İFLASIN EŞEĞİNE GELDİ

Çünkü artık futbol ile ilgili olmayan, futbolun alfabesini bilmeyen insanlar Türk futbolunu bu hale getirdi. Bakıldığında bir kaç kulübümüz hariç tüm takımlarımız iflas eşiğinde. Devlet elinden geleni yapıyor. Her yere statlar yapıyor. Hatta dün de Sayın Cumhurbaşkanımız da belirtti; sanayiden çok futbola yatırım yapılıyor bu ülkede. Ama dediğim gibi yönetenler sınıfta kalmış durumda. Bizde bundan sonra TÜRFAD olarak bunun için çalışacağız hatta diğer dernekler ile birlikte konfederasyon şeklinde olup Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza raporlar hazırlayıp sunacağız. Çünkü bizler bu işin reçetesini biliyoruz

YABANCI OYUNCU SAYISINI TABİİKİ SERBEST BIRAKACAKSINIZ AMA BELLİ ŞARTLAR ALTINDA

40 senedir futbolun içinde olduğunu belirten Sinan Vardar 18 yıl futbol oynadım, 5 kulüpte başkanlık yaptım, 2 dönem Beşiktaş'ta yöneticilik yaptım bunları hep söyledim.Takımlarımızın sorunları belli, çoğunun sebebi aynı. Bakın statlarımızın seyirci ortalamasına, Almanya 2. Ligi'nden daha az. Türkiye Ligi,Avrupa'da ki en yaşlı kadrolara sahip. Yabancı transferi inanılmaz kötü. Ülke yabancı futbolcu mezarlığı gibi oldu. Yabancı oyuncu sayısını tabiiki serbest bırakacaksınız, ama belli şartlar altında. Yani transfer olacak oyuncuya belli bir yaş sınırı, yada milli olma gibi belli kriterler getireceksiniz. Yada Barcelona örneği gibi yurtdışından genç oyuncuları transfer edip altyapıdan itibaren yetiştireceksiniz. İnsanlar bizi bazen yanlış anlıyor ama ben her zaman aynısını söylüyorum. Yabancı oyuncu gelsin ama yaş kriteri olsun düşüncesindeyim. Ama bence en önemlisi kulüp yönetenlerden şahsi kefalet almak lazım. Bu sayede takımların borçlarını artıramazlar. Bende bu işlerin içinde yaşadım. Süper Lig'de neler olduğunu, nasıl bir çarpık düzende, menajerler ile ilişkiler bir çoğu çıkar ilişkileri şekilde ilerliyor maalesef ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOLUNUN ŞUAN İÇİNDE OLANLARIN ÖĞRENMEYE DE NİYETİ YOK

Türk külüplerinin dernek yapısından çıkmazı gerektiğinide belirten TÜRFAD Başkanı Vardar Dernek yapısı bence ucube gibi. Dernek midir, AŞ midir belli değil. O, ona borç aktırıyor. Tam bir çarpık düzen, tam bir üç kağıt ortamı var. Misal dün ben ve benim gibi altyapıya önem veren isimlerden hiç kimse Futbolun Zirvesi toplantısına çağrılmadık. Bizlere bir davet bile gelmedi. Ne oldu başkanlar konuştu Çumhurbaşkanı gidince tüm salon boşaldı. Orada çok değerli yurtdışından gelen konuşmacılar boş koltuklara konuştu. Türk futbolunun şuan içinde olanların öğrenmeye de niyeti yok. Onun için bu işleri bıraksınlar. Türk futbolu uçurumun eşiğinde değil artık düşmüş vaziyette. Onun için bende TÜRFAD'a başkan oldum. Futoblda yapılması gerekenleri söylemek için diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Sinan Vardar ropörtaj

-Detay

Sercan SAPANATAN-Hakan TARHAN-İstanbul-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Vardar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title