Haberler

Türel, Yabancı Basına Antalya'yı Anlatıyor

Tanıtım maratonuna Avusturya'da devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ülkenin en çok satan gazetesi Kronen Zeitung'a Antalya'yı anlattı.

Tanıtım maratonuna Avusturya'da devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ülkenin en çok satan gazetesi Kronen Zeitung'a Antalya'yı anlattı.Belediye Başkanı Türel'in Antalya tanıtım maratonu devam ediyor. Gittiği her ülkede turizmcilerin ve gazetecilerin ilgisiyle karşılaşan Türel'in temasları ve Antalya turizmi yabancı basında da geniş yer buluyor.Antalya'ya en çok turist gönderen Avrupa ülkelerini ziyaret eden Türel'in, Almanya ve Danimarka'dan sonraki durağı Avusturya oldu. Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün organizasyonu ile Avusturya'nın en büyük tur operatörleri ile bir araya gelen Türel, ülkenin önde gelen gazetecileriyle de buluştu. Avusturya'nın en çok satan gazetesi Kronen Zeitung yazarı Frau Münzer, Türel'le röportaj yaptı. Türel'in ziyaretinin birinci gününde gerçekleşen söyleşi kısa sürede gazetenin internet sitesinde yayınlandı. Gazete, röportajı sayfalarına da taşıyarak okuyucuları ile paylaştı.Özel röportajı, "Bu yıl Türkiye tatili mini fiyatlara" başlığıyla yayımlayan gazete, Türel'in, "Son dakika rezervasyonlarıyla Antalya'nın arayı kapatacağından eminim. Birçok tatilcinin karar vermek için beklediğini biliyoruz. Otellerimiz dünyanın en iyi otelleri arasında. Bu yılsa yüzde 30'a varan indirimler yapılıyor." ifadelerine yer verdi.Röportajında Antalya'nın özellikle aileler için çok uygun ve konforlu bir tatil merkezi olduğunu anlatan Türel, iki çocuklu bir ailenin kentte bin 400 avroya bir hafta tatil yapabildiğini kaydetti.Antalya'nın birçok uluslararası etkinliğin yapıldığı bir şehir olduğunu vurgulayan Türel, uluslararası zirvelerin yanı sıra çok büyük festival ve konserlere de ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Türel, EXPO 2016'da konser verecek Scorpions, Sting, Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü starları örnek gösterdi. Türel, "Terör tehlikesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunuysa, "Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvenli değilsinizdir. Orlando'daki son saldırıya bakınız ancak Antalya, barış adası olarak kabul edilir." diye yanıtladı. Antalya otellerinin konfor ve hizmet kalitesi açısından dünyanın en kaliteli otelleri arasında yer aldığını dile getiren Türel, dünya genelinde turizm sektöründe yaşanan gerilemeden Antalya'nın da etkilendiğini ifade etti. Rezervasyondaki düşüşün son dakika rezervasyonlarla aşılacağını belirten Türel, röportajında turizm sektörü için alınan önlemleri ve yapılan teşvikleri de anlattı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Menderes Türel Avusturya Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title