Haberler

Türel: "Soruşturma İzni Rutin Prosedür"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan zabıta memuruyla ilgili, “17 Haziran’da eski görev yerine iade edilmesine rağmen şahıs savcılığa dilekçe vermiş ve rutin prosedür gereği savcılık soruşturma izni talep etmiştir” dediAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yargı kararını uygulamadığı iddiasıyla kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan zabıta memuru Coşkun Ergün’ün ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan zabıta memuruyla ilgili, "17 Haziran'da eski görev yerine iade edilmesine rağmen şahıs savcılığa dilekçe vermiş ve rutin prosedür gereği savcılık soruşturma izni talep etmiştir" dedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yargı kararını uygulamadığı iddiasıyla kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan zabıta memuru Coşkun Ergün'ün ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Zaman zaman katılmadığımız ve doğru bulmadığımız yargı kararları olsa da adalet karşısında boynumuz kıldan incedir ve yine uygulamak durumunda olduğumuzun bilincindeyiz. Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Coşkun Ergün'ün görev değişikliği nedeniyle bu işlemin iptali istemiyle İdare Mahkemesi'ne başvurusunun ardından mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve ilgili kararın belediyeye tebliğ edilmesinin ardından hukuk müşavirliğimiz 14 Nisan tarihinde ilgili birime 'kararın uygulanması istemli' yazı yazmıştır. Bu arada Belediye Hukuk Müşavirliği davayla ilgili yasal cevap hakkını kullanmak için hazırlıklarını yapmış ve yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını da içeren cevap dilekçesini mahkemeye sunmuştur" dedi.

Türel açıklamasına şöyle devam etti,

"İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını kaldırılmasını ve davanın reddini talep eden belediyemizin cevap dilekçesini aldıktan sonra dosyayı yeniden incelemiş ve tekrar yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karar belediyeye 12 Haziran'da tebliğ edilmiş ve aynı gün hukuk müşavirliği ilgili birime bir yazı yazarak kararın uygulanmasını talep etmiştir. İlgili yazı üzerine tebliğden üç gün sonra 17 Haziran'da kişi eski görev yerine iade edilmiştir. Bu karara da Büyükşehir Belediyesi bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Henüz Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz hakkında bir karar verilmemişken ve dosya esası hakkında mahkemece karar da verilmemiş iken idaremiz yürütmeyi durdurma kararını hukuka saygı çerçevesinde uygulamıştır. Buna rağmen ilgili şahıs savcılığa dilekçe vermiş ve rutin prosedür gereği savcılık soruşturma izni talep etmiştir. Bu her belediye için yapılan birçok suç duyurusu için uygulanan rutin bir işlemdir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title