Haberler

Türel: Şimdi Görev Antalyalıların

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Oyunu kullan tarihe geç' sloganıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Menderes Türel, Antalya Kültür Merkezi'nde İl Başkanı Mustafa Köse'yle birlikte Ak Partili belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin katılımı ve 'Oyunu kullan tarihe geç' sloganıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı. Türel, toplantı öncesi Kemer'de, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için oy istedi.

DENİZ OTOBÜSÜYLE KEMER'E GEÇTİ

Türel, Kemer'e makam otomobili yerine Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya- Kemer arasında çalışan deniz otobüsüyle geçti. Makam aracıyla tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na gelen Türel, burada diğer yolcularla birlikte Termessos adlı deniz otobüsüne bindi, koltuğuna geçti. Yaklaşık 40 dakika süren yolculuk sırasında telefonlara cevap veren, çeşitli dosyalara göz gezdiren Başkan Türel, deniz otobüsünün dümeninin başına da geçti.

Türel, Kemer Yat Limanı'na inmeden önce deniz otobüsünde birlikte geldiği turist çiftin 'selfie' talebini de geri çevirmedi, gülümseyerek turist kamerasına poz verdi. Başkan Türel, Kemer'de mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğle yemeğinde biraraya geldi.

Yemekte hem ilçenin sorunları tartışıldı, muhtarlar taleplerini aktardı, hem de cumhurbaşkanlığı seçimi tartışıldı.

Türel, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığıyla eski Başbakan Yardımcısı Kemal Derviş'in Türkiye'ye gelişi arasında bağlantı kurdu ve 'Sipariş aday. Dert belli. Dert, Türkiye'de milletin adamı olarak milletin menfaatini yönetmek isteyenlerin direksiyon başına geçmemesi" sözleriyle Erdoğan için destek istedi.

MAKAM OTOMOBİLİYLE DÖNDÜ

Deniz otobüsüyle geldiği Kemer'den AKM'deki basın toplantısına yetişmek için makam otomobiliyle ayrılan Başkan Menderes Türel, İl Başkanı Köse ve Antalya'daki 10 Ak Partili belediye başkanıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Başbakan Erdoğan'ın geride bıraktığı 12 yıl içinde Antalya'ya karşı görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, "Şimdi görev Antalya'ya ve Antalyalılara düşüyor. Antalyalılarını bu görevi de en iyi şekilde yerine getireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Antalya'nın ve Türkiye'nin geleceğini en iyi şekilde yazacak bir sonucun sandıktan çıkacağına inancını dile getiren Türel, 'Ve Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına hep birlikte uğurlayacağız" dedi.

'DEMOKRASİ VESAYETTEN ARINACAKTIR'

Basın toplantısının 'Oyunu kullan tarihe geç' şeklinde olan sloganına 'Milletin adımını cumhurbaşkanı seç" şeklinde ekleme yaparak konuşmasını sürdüren Türel, Antalya'nın demokrasiye sıkı sıkıya bağlı bir kent olduğunu ve demokrasinin üzerine gölgeler düştüğü, akamete uğradığı dönemlerde demokrasiye olan bağlılığını sandıkta her zaman göstermiş olduğunu söyledi. Türel, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Antalyalılar tarafından Türkiye'nin milli birlik, beraberliğinin ve istikrarının korunması adına, demokrasinin artık vesayetten iyice arındırılması adına en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını söyledi.

DEMOKRASİ SINAVI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin vesayet demokrasisinin son noktalarından birinin daha ortadan kalkacağı gün olacağını belirten Başkan Türel, 'Demokrasiyi güçlendirmek, özgürlükleri güçlendirmek isteyen sayın Başbakanımızın zaman zaman bu kararlılığı birçok sıkıntıya da yol açmış, ama sayın Erdoğan'ın, hepimizin bildiği, diklenmeden dik duruşu sayesinde milletimizin desteğiyle bunları aşmaya başarmışız. Antalyalılar pazar günü demokrasi sınavını en iyi şekilde verecektir, bundan hiç kuşkum yok" diye konuştu.

AĞIR SIKLET VE TÜY SIKLETİN YARIŞI

Basın toplantısında İl Başkanı Köse ise Antalya'nın tüm ilçelerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Fakat sahada bir seçim atmosferi olmadığını söyleyen Köse, bunu hem yerel seçimlerin yeni yapılmış olmasına hem de mevsim itibariyle insanların tatilde olmasına bağladı.

Köse, "Ama asıl en önemli nedeni şudur ki, 'seçim' dediğiniz zaman birbirine yakın güç dengeleri, taraflar arasında rekabetten bahsediyoruz. Ancak bu seçimde bir tarafta ağır sıklet, bir tarafta tüy sıklet yarışıyor. Aslına bakarsanız Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'la yarışıyor. Tek kişinin kendisiyle yarıştığı bir seçim süreci yaşadığınız zaman seçim havasının oluşmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel Mustafa Köse Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title