Haberler

Türel, Otobüsçü Esnafını Dinledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel otobüs esnafıyla bir araya gelerek, göreve geldiğinde Halk Kart ve aktarmalı ulaşımı kaldıracağını, kırmızı otobüslerin ise kent merkezine giremeyeceğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel otobüs esnafıyla bir araya gelerek, göreve geldiğinde Halk Kart ve aktarmalı ulaşımı kaldıracağını, kırmızı otobüslerin ise kent merkezine giremeyeceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde otobüsçü esnafıyla bir araya geldi. Türel burada yaptığı konuşmada her zaman esnafın dostu olduklarını ve hep yan yana yürüdüklerini söyledi.

2004 yılında göreve geldiğinde otobüs esnafının bir çok derdi olduğunu bildiklerini hatırlatan Türel, "Bugüne kadar Antalya'ya verdiğimiz her sözü yerine getirdik.Yerine getiremeyeceğimiz sözü vermedik. Sizlerin beldelere sefer yapamama, korsan ve araçlarınızı büyütme gibi sorunlarınız olduğunu biliyorduk. Herkesin söz verip unuttuğu şikayetlerinizi biz çözdük. Seçimlerden önce verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik" diye konuştu.

Siyasetin inişli çıkışlı bir yol olduğunu vurgulayan Türel, "Güzel günler ya da tatsız günlerimizde oldu. Zaman zaman kendimizi anlatamadığımız durumlar oldu. Biz yine de art niyetsiz esnafın yanındaydık. Laf getirip götürenler, nifak tohumu ekmek isteyenler zaman zaman başarılı oldu. Nifak adam öldürmekten kötüdür. O nifak tohumu ekenler, bir gün yaptığı yanlışların kendisine döneceğinden habersizdi. Günü kurtarma çabasıyla çok mutlu oldular. Ama biz hep sizin hayrınıza çalıştık, bundan sonra da çalışacağız" dedi.

"AKTARMALI ULAŞIM KALKACAK"

Yerine getiremeyeceği sözleri vermeyeceğini söyleyen Türel, "Menderes Türel söz verdi mi yerine getirir. Belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra Antalya toplu ulaşımında bir sürü acayip icatlar çıktı. Bu icatlar deprem oluşturdu. Bunlardan biri aktarmalı taşıma oldu. Biz vatandaşımıza zulüm için değil hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Belediyecilik insan yaşamını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Siz vatandaşı 3 kilometre götürmek için ona bin, in, tekrar bin dediniz mi, bu vatandaşa zulümdür. Antalya'da Menderes Türel göreve geldiği gün aktarmalı ulaşım tarihe karışıyor. Bunu billboardlara yazdırdım. Vaatlerimiz gerçek vaatlerdir. Bunun fotoğrafını çekin sizde belgesi olsun. Birilerinin 2008 yılında billboardlara bedava elektrik yazdırmıştı. Hatırlayın. Aktarmasız ulaşım geliyor" şeklinde konuştu.

"19 YENİ KAVŞAK GELİYOR"

Trafikte yaprak kıpırdamadığını kaydeden Türel, "10 aylık belediye başkanıyken 5 kavşağı hizmetinize sunduk. Eskiden Dedeman'dan hastaneye kadar 4 dakikaydı, şimdi 40 dakikada gidemiyoruz. Bugün 150 bin aracın trafikte olduğu Antalya bir milim kıpırdama olmaz mı? Yeni yol ve kavşaklar yapmak zorundasınız. Bir dahaki dönem toplam Antalya'da 30 kavşak olacak. 19 yeni kavşağı kentimize kazandıracağız" şeklinde konuştu.

"HALK KART TARİHE KARIŞACAK"

İkinci icadın Halk Kart olduğunu dile getiren Türel, şunları söyledi:

"20 gün önce kurulan firma ile ihaleye girildi. O firma ihaleyi aldı. Kart ihalesindeki sözleşme ve şartname bizim dönemimizdekinin aynısıdır. Yazım hataları bile aynı. İki maddesi hariç. Biz bu işi 5 yıl tecrübe sahibi firma girebilir, yüklenici firma tazminat alamaz demiştik. Onu değiştirmişler. Oraya cironun binde 2 ya da 2.5 tazminat alabilir yazmışlar. Burada kusur ne kadar biliyor musun, 50 trilyon. Ben tazminat alamaz demişim, onlar 50 trilyonluk tazminatı yüklenici firmaya vermişler. Niye 5 sene şartını kaldırdın? Nedeni belli oldu. Bu Halk Kart halesini yargı iptal etti. Belediye halk kartın bizimle bağlantısı yok dedi ama sizlere yapılmadık baskı kalmadı. Önce bunun hesabını ver. Buradaki trilyonlar nereye gitti. Hem vatandaşa hem esnafa zulüm etiler. Halk Kart, Menderes Türel'le tarihe karışacak. Hep birlikte karar vereceğiz. Siz kartlı mı paralı mı, istiyorsunuz. Siz ne isterseniz Türel, onu yapacak."

"KIRMIZI OTOBÜS KENT İÇİNDE OLMAYACAK"

Üçüncü icadın kırmızı otobüsler olduğuna dikkati çeken Türel, "Trafikte yaprak kımıldamazken, sen 40 kırmızı otobüsü kent trafiğine sokuyorsun. Trafiğin felç olmasının sebebi 40 kırmızı otobüstür. Benim esnaf kardeşimin ekmeğine ortak olmak işin ayrı noktası. 800 tolu taşıma aracı yetmedi mi? 40 yeni otobüsü icat ettin. 180 kırmızı otobüs daha alınması için meclisten yetki geçti. Pazarlığı tamamladılar. Seçim var diye cesaret edip getiremiyorlar. 140 adet daha otobüs getiriyorlar. Hayırlı olsun diyemiyorum, Allah korusun diyorum. Bu Antalya trafiğini tamamen felç etmek demektir. Yeni bir tuzak yapmaktadırlar benim esnafıma. Menderes Türel, sizlerin desteğiyle göreve geldiği gün, kırmızı otobüsler kent merkezinde tarih olacak. Antalya'nın kırsal kesiminde de ulaşım sorunu var. Biz gerekirse Antalya'nın dışında bu kırmızı otobüsleri, uzakları yakın etmek için göndeririz. Ama kent merkezinde kırmızı otobüs 30 Marttan sonra tarih olacak" şeklinde konuştu.

"KAZANAN ANTALYA OLACAK"

60 Mart yerel seçimlerinin bir milat olduğunun altını çizen Türel, "Yeni bir başlangıcın tarihidir. Bu miladı sizler, Antalyalılar yazacak. Sandıktan Türel çıktığı zaman, Antalya' ile beraber kazanan bütün esnaf kardeşlerimiz olacaktır. Biz ne yaparsak sizin için yaparız. Biz ayrımcılık yapmayız. Biz yine hep birlikte bu sorunları çözeceğiz" dedi.

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, kendilerine yuhlamanın yakışmayacağını belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'ın hizmetlerini eleştirdi. Tüzün, Başkan Akaydın'ın 180 araç daha alacağını ifade ederek, en iyi hatların alınacağını ve para kazanamayacaklarını kaydetti. Otobüsçü esnafının çok dertli olduğunu açıklayan Tüzün, Türel'in Antalya ve esnaf sevdalısı olduğunu dile getirdi.

Bütün siyasi partilere saygılarının olduğunun altını çizen Tüzün, "Bize tepeden bakana eğilmeyiz ama kırılırız. Aktarma bizleri, hizmet yapmamızı, para kazanmamızı, taşınan insanlara kazık atılmasına sebep oluyor. Durak hatlarımızı tamamlanmasını, ilçe ulaşımında Konyaaltı ve Aksu'da depolama istiyoruz" dedi.

Türel'e AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Remzi Sadi, Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Menderes Türel Konyaaltı Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title