Haberler

Türel'den Haksız Ödenen Tazminatlar Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iptal edilen projelerde faiz ve inkar tazminatları sebebiyle belediyenin uğratıldığı zararın takipçisi olduğunu belirterek, zarara sebep olanlardan bu paranın son kuruşuna kadar tahsilatının yapılması için gerekeni yapacağını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iptal edilen projelerde faiz ve inkar tazminatları sebebiyle belediyenin uğratıldığı zararın takipçisi olduğunu belirterek, zarara sebep olanlardan bu paranın son kuruşuna kadar tahsilatının yapılması için gerekeni yapacağını belirtti.

Gazetecilerle Korkuteli ve Elmalı ilçe ziyaretleri dönüşünde basın otobüsünde sohbet eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iptal edilen projelerde faiz ve inkar tazminatları sebebiyle belediyenin uğratıldığı zararın takipçisi olduğunu belirterek, "Açık söylüyorum. Devir teslim töreninde bu paraların kuruşuna kadar hesabını soracağımı söyledim. Şimdi bu paraların tahsilatı için hukuki süreçlerin tamamlanmasını bekliyorum" dedi.

"DEVLET BANA SORAR"

Zararları muhataplarına rücu etmek durumunda olduğunun altını çizen Başkan Türel, "Kişilere rücu edeceğiz. Kişilere gitmek zorundayız. Onlar da itiraz ederler mahkemeye. Bunu yapmazsam yarın ben suçlu olurum. Onlar da itiraz eder mahkemeye. Mahkeme ne derse ama ben rücu edeceğim. Gitmezsem bu haksız ödenmiş paraların hesabını niye sormadın diye devlet bana hesap sorar. Bunların kuruşuna kadar hesabını soracağız ve bu haksız ödenmiş paraların hukuki sürecini de yapacağız" diye konuştu.

"HUKUKEN AYLARDIR ÇALIŞIYORUZ"

Raylı sistem firmasına 8 milyon lira olan borcun 60 milyon liraya çıktığını, faiz artı inkar tazminatı ile birlikte yüzde 40 oranında daha arttığını söyleyen Başkan Türel, şunları kaydetti:

"Bari inkar etme. 10 lira borcun var, inkar ediyorsun, borcun oluyor 14 lira. İnkar tazminatı için o gün bulunanlardan isteyeceğim paraları kuruşuna kadar. Dolayısıyla biz bundan yakınıyorken, yarın belediyeye herhangi bir hukuki girişimle tazminat getirilecek bir hatayı yapmamak için incelemelerimizi yapıyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. Hukuken aylardır bunun üzerinde çalışıyoruz. Bizim burada derdimiz üzüm yemek. Ama muhatap yok karşımızda. Bugüne kadar 'Biz halk kartın işletmecisiyiz, sahibiyiz' diyen hiç kimse gelmedi. Belediyede bir sözleşme yok ki. Mahkeme de devam ediyor zaten. Bununla ilgili hukuki inceleme en üst seviyede. Bu ülkedeki en üst hukukçu kimse, onların fikirleri alınmak suretiyle yapacağız. Ama bu konuda bir yol haritası bu incelemeler bitmeden ortaya çıkmaz ya da benim yönetimimde uygulamaya geçmez. Geçmişte şikayet ettiğimiz haksız tazminatlarla bu belediyeyi karşı karşıya bırakamam. Kuruşuna kadar hesabını sorarız."

İPTAL EDİLEN PROJELER SEBEBİYLE 114 MİLYON LİRA GEREKSİZ ÖDENDİ

Belediyenin iptal edilen projeler sebebiyle 114 milyon lira gereksiz para ödediğini hatırlatan Başkan Türel, "Yüzüncü Yılı feshetmiş 30 milyon ödemiş. 300 milyon ödeme riski var. Ankart feshetmiş 30 milyon ödemiş. 70 milyon daha ödenecekti bu kardeşiniz kurtardı belediyeyi o yükten. Raylı sistemden 8 milyon borç, olmuş 60 milyon borç. Onun bir kısmı ödenmiş toplam bu rakam çıkıyor" dedi.

Sözleşmelerde tazminat ödenmez maddesi bulunmasına rağmen kardan mahrumiyet davası, haksız fesihe denk getirildiğini söyleyen Başkan Türel, "Bunların hepsi bana göre bilinci bir sistem içerisinde ama ben konuşmam. Hukukta hesabını sorarım. Herkes hukuk karşısında hesabını köküne kadar vermesi için çaba harcarım. Bunlar Yargıtay safhasında olan hususlar. Yarın kesinleştiğinde muhataplarına rücu edeceğiz. Trilyonlarca lirayı bu belediyeye bu faturalı ödettikleri için ödetenlerden isteyeceğim. Bu kadar net. Onlar da mahkemeye gidecekler. Adaletin kestiği parmak acımaz. Mahkeme 'Bu parayı ödemelerine gerek yok' derse, ben hukuki sorumluluktan kurtulacağım. Bunu istemezse sorumlu olurum. Kimse mağdur olsun diye bunu yapmıyorum. Kurumumu ve kendimi korumak için yapıyorum" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Korkuteli Antalya Elmalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title