Haberler

Türel'den Akaydın'a Ağustos Böceği Benzetmesi

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, proje tanıtım toplantısında CHP'li Mustafa Akaydın'ı ağustos böceğine benzetti.

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, proje tanıtım toplantısında CHP'li Mustafa Akaydın'ı ağustos böceğine benzetti. Türel, 'Antalya'nın lay lay loma ihtiyacı yok, 5 yıl zaten ağustos böceği gibi çalıp oynadınız dedi. Ak Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in proje tanıtım toplantısına, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse katıldı. Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde çok sayıda davetli ve partilinin de katıldığı proje tanıtım toplantısında Menderes Türel, salondakiler tarafından 'Hoca gidecek Türel gelecek' sloganıyla karşılandı.

'HADİ GARİ ANTALYA'

Menderes Türel, Sezen Aksu'ya ait 'Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı, bitsin artık bu hasret buluşalım gayrı' şarkı sözlerini hatırlatarak, 'Şimdi Antalya diyorki, '5 yıl geçti aradan ayrı ayrı, bitsin artık bu hasret buluşalım gayrı.' Hadi gari Antalya 30 Mart'ta hasret bitiyor inşallah. 30 Mart Antalya'nın yeniden şahlanışı olacak. Antalya benim doğduğum, büyüdüğüm, evlendiğim, çocuklarımın doğduğu, yaşlanacağım ve toprağına yatacağım yerdir dedi.

ANTALYA YAŞLANDI

Antalya'nın bu 5 yılda bıraktıklarından daha da geriye gittiği, durgunlaştığı, adeta durduğu yerde yaşlandığını söyleyen Menderes Türel, 'Antalya çok daha iyisini hak ediyor, 5 yıl daha zaman kaybederse bu kayıp telafisi edilemez ve ben buna izin veremezdim. Ben hayallerimdeki Antalya'dan vazgeçemem. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehRidir' sözünün tekrar yaşamasını, dünyanın Antalya'ya imrenmesini istiyorum dedi.

'ÇİÇEK BÖCEK DIŞINDA YATIRIM YOK'

Antalya'da herkes kazansın, mutlu olsun istediklerini belirten Menderes Türel, 'Antalya'da esnaf zengin mi, maalesef hayır. Çünkü turist şehir merkezine gelmiyor, gelmek istese de ulaşım problemi var. Turizm durunca ticaret de duruyor. Kışın hava kirliliği var, trafik çilesi var, karanlık caddeleri var. Eskiden akşam yaşayan ve akşamları da yaşanılan bir şehirdi, şimdi şehir merkezinde insan yok. Biraz yağmur yağınca göl olan, iki damlada göle dönüşen ana, ara caddeler. Bu güzel Antalya'da hükümetin yatırımları var ama belediyenin kaldırım, peyzaj çiçek böcek dışında maalesef yatırımı yok. Son 5 senede acaba çalışan bir belediye başkanı var mı, maalesef yok dedi.

AKAYDIN'A AĞUSTOS BÖCEĞİ BENZETMESİ

CHP'li Akaydın'ın borç ve projeler konusunda tamamen yalan söylediğini de anlatan Türel, 'Özel sektörün yaptığı akvaryumu kendileri yapmış gibi gösteriyorlar. 100'üncü Yıl'da belediyenin paralarını ince ince peşkeş çektiler. Milletin 30 milyonunu müteahhitlerin cebine indirdiler ve bunun hesabını yargıda veriyorlar. Biz peşkeşte, partizanlıkta sizin elinize su dökemeyiz. 5 sene 'lay lay lom yaptım, 5 sene daha yapacağım' diyor. Antalya'nın lay lay loma ihtiyacı yok, 5 yıl zaten ağustos böceği gibi çalıp oynadınız. Ağustos böceği yazın çalıp oynar kışın aç kalır. Bunlar kavga etmekten hizmet edemediler, birbiriyle, milletvekilleriyle, hükümetle, yetmedi kendi eski genel başkanlarına dil uzattılar dedi.

'EĞLENCEYE VAR İŞÇİLERE YOK'

Batı çevre yolunun esas kamulaştırma kaynağının 30 milyon lira olduğu ve Akaydın'ın 'ben bunu yapamam' dediğini belirten Türel, 'Eğlence, reklama 50 milyon lirayı harcayacak parayı buluyor ama batı çevre yolu için, işçi maaşları için 'param yok' diyor. Hiç olmazsa doğru düzgün bir ağaç dikseydiniz, sivrisinekle bile mücadele edemediniz. Sıkışınca da 'ben lay lay lom belediyeciliğine devam edeceğim' diyor. Böyle bir arsızlık olur mu Kendi esnafına 'turisti kazıklıyor' diyor. Kendi esnafına dil uzatıyor. Gerçekten Antalya böyle bir talihsiz dönemi yaşamadı dedi.

'TESCİLLİ, İŞBİRLİKÇİ DARBECİLER'

Bu tescilli ve işbirlikçi darbecilerin 5 yıl önce birilerinin emrinde organize işler yaptıklarını söyleyen Menderes Türel, 'Bugün ise başkalarının, neokonların emrinde yine organize işlere girişiyorlar. Dün laiklikten geçiniyorlardı bugün tam tersi bir yol tutturdular bir kez daha kirli ittifaklarla, organize işlerle, yalan ve iftirayla seçim kazanma peşine düştüler. Dün Amerika'ya karşıydılar, bugün Amerika'nın vagonu oldular. Daha 17 Aralık günü hemen olayların ertesinde Amerika büyükelçiliğinde soluğu aldılar. Antalya'nın ve ülkenin planlarını okyanus ötesinden yapıyorlar. Ama eminim ki CHP'li kardeşlerimizin büyük kısmı bunların asıl yüzünü ya öğrendi ya da yeni öğreniyor. Bu darbeciler bugün yeniden hep bir olup hayasızca bir akın başlattılar. Çanakkale savaşından 100 yıl sonra aynı hayasızca akın tekrar ediyor. Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a yaptıklarının aynısını yapıyorlar. Ama artık milletimiz oyunu gördü ve çok iyi anladı. Bu millet efendilere boyun eğmeyecek ve bir kez daha yeter söz milletin diyecekler. İstedikleri kadar iftira atsınlar dedi. İstiklal marşından bir bölüm de okuyan Türel, 'Bu tezgahçılar, tuzakçılar bir kez daha bu milletin iman dolu göğsüne çarpacak. Türkiye, Antalya bunlara bir kez daha geçit vermeyecek. Bu takiyyecilerin elinde oyuncak olmayacak dedi.

PROJELERDEN ÖRNEKLER

Seçim sonrası ileri demokrasi, şeffaflık konularında yeni adımlar atılacağını anlatan Türel, belediye başkanı seçildiği takdirde uygulayacağı projeleri tanıttı. Boğaçayı, 10 milyon ağaç, turizm çalışanlarının tamamına peşinatsız ve ucuz taksitli ev, 5 yıldızlı şehir merkezi, yeşil ve çevreci bir şehirleşme, Kepez'e festival sarayı, köylü dostu ve kırsal kalkınma, Batı çevre yolunun 6 ay içinde tamamlanması, yeni kavşaklar gibi çok sayıda projeden bahsetti. Türel, 'Yaşanılası şehirleri ağustos böcekleri değil karıncalar inşa eder. Artık söz bitti şimdi az laf çok iş zamanı dedi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Mehmet ÇINARANTALYA, (DHA) -

================================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Menderes Türel Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title