Haberler

Turan Kültür Derneği Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Turan Kültür Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Turan Kültür Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği basın mensuplarıyla bir araya geldi. Derneğin İl Temsilcisi Yusuf Nar, derneğin Türk kültürünü yaşamak ve yaşatmak için mücadele ettiğini söyledi.

Turan Kültür Derneği İl Temsilciliği ve Afyonkarahisar'da görev yapan basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi. Turan Kültür Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Nar, " Adriyatik Denizi'nden, Çin Seddi'ne kadar Türk'ün yaşadığı her yer Turan Kültür Derneği'nin ilgi alanına girmektedir. Bizlerle her hafta Cuma günleri düzenlediğimiz toplantılarda Türk kültürü ve tarihimizle ilgili akademisyenler eşliğinde bilgiler veriyoruz. Üyelerimiz düşüncelerini aktarırken akademisyenlere konular üzerinde sorular sorabiliyor. Verimli toplantılarımız düzenli olarak devam edecektir. Ayrıca bu yıl Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edildiği için ilimizde Yesevi'nin Türk kültürüne verdiği katkılar üzerine konferans düzenleyeceğiz" dedi.

Olası Musul Operasyonu hakkında da görüşlerini bildiren Nar, "Musul, Kerkük tarih boyunca Türklerin yaşadığı yerlerdir. Bu bölgelerde milyonlarca Türk yaşamaktadır. Dolayısıyla Türkiye'nin Musul konusunda aldığı rol doğrudur. Bizlerde operasyonu yakından takip ediyoruz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adriyatik Denizi Çin Seddi Musul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title