Haberler

Turan'dan Gençlere Müjde

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gençlerin 25 yaşını doldurana kadar Genel Sağlık Sigortası primlerinden muaf tutulacağını söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gençlerin 25 yaşını doldurana kadar Genel Sağlık Sigortası primlerinden muaf tutulacağını söyledi.

Torba yasa olarak da bilinen 273 sıra sayılı kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Genel Kurulu'nda

devam ediliyor. Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasından, turizmcilerin borçlarının ertelenmesine, 15 bin polis kadro ihdasından, 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası primlerinin silinmesine ve Kanal İstanbul'un kanuni statü kazanmasına kadar birçok düzenleme 'Torba Yasa' teklifi kapsamında. Teklifin 20. Maddesine göre 25 yaşını doldurana kadar gençler Genel Sağlık Sigortası priminden muaf tutulacak. Torba Yasa teklifindeki ilgili maddeyi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan değerlendirdi. TBMM'de görüşülen teklifle 25 yaş altındaki gençlerin büyük bir borç yükünden kurtulacağını belirten Turan, "Üniversiteden mezun olan gençlerimize daha işe başlayıp para kazanmadan Genel Sağlık Sigortası prim borcu çıkıyordu. İş hayatına henüz atılmamış, belki iş hayatında daha çok yeni olan gençler için bu durum endişe sebebiydi. 1 Kasım seçimleri öncesinde söz vermiştik, gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 3.2 milyon genç kardeşimizin 3.7 milyon TL'lik borç yükü ortadan kalkıyor. Mevcut borçların silinmesiyle beraber artık 25 yaşını doldurana kadar gençlerimiz Genel Sağlık Sigortası'ndan muaf olacak. Üniversite sonrası gerek Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlanan, gerekse Akademik Kariyer için hazırlık içinde olanlar GSS prim borcu endişesine kapılmadan çalışmalarını sürdürebilecekler" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Çanakkale AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title