Haberler

Turan'dan Beyaz İnisiyatife Tepki

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, kendilerine Beyaz İnisiyatif adını veren bir grubun dün Çanakkale'deki Truva Atı'nın önünde yaptığı basın açıklamasına tepki gösterdi. PKK terör örgütünün adının bir kez dahi geçmediği sözde barış için yapılan basın açıklamalarını, bildirileri dikkate almadıklarını belirten Turan bunların PKK'nın elini güçlendirdiğini söyledi.

Ak Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Şırnak İdil'de görev yaparken gazi olan çevik kuvvet polisi Adem Orta'yı Biga Ağaköy'deki evinde ziyaret etti. Ziyarette Turan'a Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz ve Biga Ağaköy Muhtarı Ayhan Ferah eşlik etti. Güvenlik güçlerinin üstün fedakarlık örneği göstererek terörle mücadele ettiğinin altını çizen Turan, bildirilerle, basın açıklamalarıyla bu fedakarlığın gözden kaçırılmak istendiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan kendilerine, 'Beyaz İnisiyatif' adını veren bir grubun dün Çanakkale'deki Truva Atı'nın önünde yaptığı basın açıklamasına tepki gösterdi. PKK terör örgütünün adının bir kez dahi geçmediği sözde barış için yapılan basın açıklamalarını, bildirileri dikkate almadıklarını belirten Turan "Son zamanlarda barışın ruhunu temsil etmeyen sözde basın açıklamaları adete 'utangaç PKK'lı söylemine dönüştü. Bu tür girişimleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmekle beraber PKK'nın adının geçmediği, bölgede güvenliği sağlamak için görev yapan, şehit düşen askerlerimizden söz etmeyen hiçbir açıklamayı ciddiye almıyoruz. Aksine bu gibi açıklamaların Doğu ve Güneydoğu'da kadın, erkek, çocuk, esnaf hiçbir ahlaki ilke gözetmeden insanlara zulmeden, canlarına kasteden PKK'nın elini güçlendirdiğine inanıyoruz. Bu gibi açıklamalar barışa hizmet etmeyeceği gibi millet olarak teröre karşı verdiğimiz topyekun mücadeleye de zarar verir. Terör örgütü PKK'nın zulmünü, katliamını en iyi bilen yine o bölgede yaşayan vatandaşlarımızdır. Bugün yaşananlar Kürt sorunu değil terör sorunudur. PKK Kürt vatandaşlarımızın bir numaralı düşmanıdır. Çözüm sürecini sabote eden, bölge insanına huzuru çok gören PKK'dır. Hükümetin sorumluluğu bölgede huzuru ve güvenliği sağlamaktır. Sözde barış çağrılarının Çanakkale'nin tümüne mal edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Evet Çanakkale barış kentidir. Ancak PKK'ya ses çıkarmayanların kenti değil. Bu topraklar milli duruşu simgeler. Bu yüzden biz Çanakkale'yi Milli Duruşun başkenti olarak görüyoruz. Çanakkale nasıl ki 100 yıl önce birlik, beraberliğin ve dayanışmanın öncüsü olmuşsa bugün de millete ihanet eden terör örgütüne en sert cevabı verecek şehirdir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Çanakkale AK Parti Yerel Haberler

title